Zahvaljući bendu U2, sad ceo svet priča o “Sferi”… Kako zapravo izgleda moćna i basnoslovno skupa koncertna dvorana u Las Vegasu

0
478
Koncert U2 u Sferi, screenshot YouTube
Oglasi

Grupa U2 nastupila je tokom vikenda na dugo najavljivanom koncertu u Las Vegasu, u čuvenoj “Sferi” – najnovijoj svetskoj atrakciji i “čudu tehnologije”.

“Sfera”, inovativni novi koncertni prostor u Las Vegasu, otvoren je u petak, 29. septembra nastupom grupe U2, a sada se na društvenim mrežama objavljuju neverovatne fotografije i video zapisi iz unutrašnjosti kupole.

Novi prostor najavljuje se kao “najsavremenije mesto na svetu” i kada se pogleda unutra, razume se i zašto.

Najveća LED fasada na svetu, puštena je u rad 4. jula, na američki Dan nezavisnosti i tada su objavljene fotografije spoljašnjosti kupole. U2 je na svom koncertu iskoristio sve prednosti ovog ekrana sa najvećom rezolucijom na svetu, kako tvrde za “Sferu”.

“Sfera” je visoka 111,5 metara, a široka 157 metara, što je čini najvećom sfernom strukturom na svetu. Unutar nje nalazi se multifunkcionalna dvorana kapaciteta 18.000 mesta, sa najvećim LED ekranom visoke rezolucije na svetu.

Njena fasada pokrivena je sa 1,2 miliona LED dioda veličine hokejaškog paka, koje se mogu programirati da emituju dinamične slike, što je čini najvećom fasadom te vrste na planeti. Koštala je “tričavih” 2,3 milijarde dolara.

Pogledajte novi spot grupe U2 za “Atomic City”, pesmu posvećenu Blondie i Đorđu Moroderu…

Eksterijer “Sfere” je osvetljen svakog dana i noći animacijama i drugim slikama, ponekad vezanim za određene datume.

Nismo je videli uživo, ali utisak sa fotogafija i iz video snimaka je …

HL/Izvor: N1

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime