U prodaji vinilno reizdanje prvog albuma Discipline kičme

0
323
Dušan Kojić Koja/ Photo: AleX
Oglasi

Disciplina kičme, jedan od najpoznatijih rock sastava s ovih prostora, uskoro objavljuje vinilno reizdanje albuma prvenca “Sviđa mi se da ti ne bude prijatno”, originalno objavljenog 1982.

Spomenuto reizdanje ovog kultnog remek-dela simboličnog naziva , izlazi u saradnji sa slovenačkim Helidonom koji je originalni izdavač, dok je Dancing Bear ekskluzivni distributer.

Disciplina kičme – Sviđa mi se da ti ne bude prijatno, cover

Disciplinu kičme, nakon raspada grupe Šarlo akrobata, osnovali su 1981. frontman Dušan Kojić – Koja i Nenad Krasavac Kele, kojeg je potom zamenio Srđan Todorović-Žika koji je s Kojom snimio prva četiri albuma benda: “Sviđa mi se da ti ne bude prijatno” (Helidon, 1983.), “Ja imam šarene oči” (Dokumentarna, 1985), “Svi za mnom” (Helidon, 1986.) i “Dečija pesma” (PGP RTB). Bend je poznat po eksperimentiranju s različitim žanrovima, od funk-rocka, noise-rocka, jazz-fussiona, drum and bassa, itd.

Pesme koje se nalaze na izdanju “Sviđa mi se da ti ne bude prijatno” potpisuje Dušan Kojić, a one su redom: 1. Nestani ih,  2. Ti znaš da tvoja soba ima četiri ugla, 3. Nemoj, 4. Pobednici, 5. Mladost ne opravdava besvest, 6. Uživaj, 7. Zgodne kretnje,  8. Pečati, 9. Mozak, 10. Javno veselje.

LP reizdanje “Sviđa mi se da ti ne bude prijatno” već sada je u regularnoj prodaji u svim Dancing Bearovim prodavaonicama te putem web shopa – dancingbear.hr.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime