RATM, Kejt Buš, Šeril Krou, Vili Nelson… novi su članovi Rock & Roll Hall of Fame

0
294
Rock & Roll Hall of Fame/Photo: wikipedia.org, Andrew Hitchcock - Flickr
Oglasi

Rock & Roll Hall of Fame primiće ove godine Kejt Buš, Šeril Krou, Misi Eliot, Džordža Majkla, Vilija Nelsona, Rage Against the Machine i Spinners u svoje redove u okviru svog 38. godišnjeg izdanja.

Svih sedam pomenutih ući će u Hall u kategoriji izvođača. Hip-hop rodonačelnik DJ Kol Herc i pokojni gitarista grupe Rumble, Link Rej, dobiće nagradu za muzički uticaj, dok će Čaka Kan, Berni Topin i plodni sešn muzičar i producent Al Kuper učestvovati preko nagrade za muzičku izvrsnost. Klasu 2023. zaokružuje pokojni televizijski voditelj i kreator “Soul Traina” Don Kornelijus, koji će posthumno dobiti nagradu Ahmet Ertegun.

Krisi Hajnd: Ušla sam u R’n’R Hall of Fame zbog mame i tate, inače – to je žestoko sr…e

Umetnici stiču pravo na prijem u kuću slavnih rokenrola 25 godina pošto su objavili svoj prvi snimak. Misi Eliot upravo je ispunila taj kriterijum, a ona, Krou, Majkl i Nelson su se prvi put ove godine pojavili na glasačkom listiću.

Rage Against the Machine, s druge strane, nominovani su pet puta otkako su prvi put bili u konkurenciji 2018 godine. Buš i Spinners su nominovani četiri puta i ispunjavaju uslove od 2004. odnosno 1987. godine.

Alanis Moriset odbila da peva na ceremoniji Rock & Roll Hall of Fame  – zbog seksizma

Džordž Majkl je jedini kandidat sa liste za 2023. nominovan od strane fanova, kao vodeći u glasanju, sa više od milion glasova. Slede Sindi Loper (928.113 glasova), Voren Zevon (634.130), Iron Maiden (449.682) i Saundgarden (427.040).

Ovogodišnji muzički raznovrstan spisak kandidata odražava novi pravac u misiji Rock Halla, naizgled osmišljen da odbije pritužbe na kantri, hip-hop, R&B i pop umetnike koji su prepoznati, pored tradicionalnih rok umetnika.

Bura oko ulaska Eminema u R’n’R Hall of Fame, oglasio se izvršni direktor: Njegova muzika je podjednako “teška” kao i metal…

– Rođen iz sudara ritam i bluza, kantrija i gospela, rokenrol je duh koji je inkluzivan i koji se neprestano menja – rekao je u januaru Greg Haris, predsednik i izvršni direktor Rock & Roll Hall of Fame. – Kuća slavnih rokenrola slavi zvuk kulture mladih i odaje počast umetnicima čija muzika nas sve povezuje.

Godišnja ceremonija uvođenja u Kuću slavnih rokenrola, 38. po redu,  biće održana 3. novembra u Barclays centru u Bruklinu u Njujorku.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime