U Hrvatskoj se snima film o gej partizanima, ipak se odustalo od naslova “Moj privatni ratni zločinac”…

0
375
Statua dva vojnika, koji se raduju oslobođenju i pobedi u Drugom svetskom ratu - deo Spomenika Sovjetskoj armiji u Bugarskoj, shutterstock
Oglasi

U Hrvatskoj se snima film koji donosi priču o gej partizanima, a Hrvatski audiovizualni centar za njega je još 2017. godine izdvojio 3,7 miliona kuna, što je više od 57 miliona dinara, prenose mediji. Takođe, otkriveno je da u njemu glumi Emir Hadžihafizbegović.

Kako prenose hrvatski mediji, film se trenutno snima u Zagrebu i na Krku, a trebao je da bude završen još pre nekoliko godina i to pod nazivom “Moj privatni ratni zločinac”, ali će se ipak zvati “Atmosfera”.

Na društvenim mrežama je hit hrvatska sinhronizacija filma “Don’t look up”… A kad Dikaprio kaže “Uh, sad si me napalila”, svi se valjaju od smeha

Film režira Ivona Juka, a producira ga Anita Juka.

Radnja filma je prema prvobitnoj ideji trebalo da prati dva gej vojnika tokom rata 90-ih, ali je ipak vremenska odrednica “prebačena” na Drugi svetski rat, pa je promenjen i naziv filma.

Rediteljka i producentkinja nisu se oglašavale o njemu te je teško doći do informacija. Nacional.hr ističe da su uspeli da saznaju da se radi o bivšim partizanima koji su gej, a 1957. godine u političkom obračunu neko tu činjenicu o njihovoj seksualnoj orijentaciji koristi protiv njih.

Iako su su naveli da će novi naziv filma biti “Atmosfera”, Emir Hadžihafizbegović je nedavno podelio fotografiju sa seta na Krku navodeći da se radi o filmu Ivone Juke, ali je napisao da će se ipak zvati “Stranci u noći”.

RADIM VEC MJESEC DANA FILM U HRVATSKOJ. SJAJNA IVONA JUKA REZIRA FILM. DUGO SMO CEKALU DA RADIMO ZAJEDNO HVALA JOJ STO…

Posted by Emir Hadzihafizbegovic on Saturday, December 24, 2022

HL/Izvor:nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime