Na društvenim mrežama je hit hrvatska sinhronizacija filma “Don’t look up”… A kad Dikaprio kaže “Uh, sad si me napalila”, svi se valjaju od smeha

0
86
Leonardo Dikpario - Don't look up, promo
Leonardo Dikpario – Don’t look up, promo

Salve podsmeha na društvenim mrežama doživela je nevešta sinhronizacija filma “Don’t look up” na hrvatski jezik.

Osim diskutabilnog kvaliteta i velikih glumačkih imena koja se pojavljuju u ovom filmu, poslednjih dana se u hrvatskim medijima iz nekoliko razloga piše o filmu “Don’t look up”.

Dženifer Lorens pokrenula lavinu nezadovoljstva: U redu je da Dikaprio bude bolje plaćen od mene…

Naime, nakon što se povela polemika da se u jednoj sceni u filmu pojavljuje hrvatski grad Zadar, sada je “na meti” i sinhronizacija filma na hrvatski jezik.

Da li treba da je pogledate? Da, apsolutno, ali kako pišu hrvatski mediji, sinhronizacija je kriminalno loša.

Iako je sinhronizacija sama po sebi grozna na svakom jeziku, nekako smo navikli na strane sinhronizacije.

S druge strane, u nekim situacijama, poput sinhronizacije animiranih filmova su potpuno logične, deluju prirodno i često su rezultati fantastični

Međutim, sinhronizacija ovog filma na hrvatski ne samo da je apsolutni višak već je konačan rezultat toliko komično neprirodan da istovremeno oduzima sve što funkcioniše u izvornim glumačkim izvedbama.

Dikaprio snima američku verziju Oskarom nagrađenog filma “Another Round”… Može li da bude bolji od Mikelsena?

I da ne bi bilo zabune. Sinhronizacija nije jednostavan posao, a deo glumaca se stvarno trudi. To im se ne možete poreći. Neki od njih očigledno su dali sve od sebe da ovu sinhronizaciju učine manje groznim iskustvom, ali koliko god ukrasa nabacali na ovu “tortu “-  ona nikako neće postati čokoladna.

Pogledajte i oraspoložite se:

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime