Tom Morelo: Nije antisemitizam ako kritikujemo užasne ratne zločine u Gazi…

0
298
Tom Morelo/Photo: Joby Sessions/Future/Shutterstock
Oglasi

Gitarista grupe Rage Against The Machine Tom Morelo oglasio se na svom službenom X nalogu kako bi progovorio o trenutnom ratu između Izraela i Hamasa, i napisao:

“Važno je zapamtiti da užasne ratne zločine u Gazi ne čine Jevreji, već određena ubojita desničarska izraelska administracija. Mnogi hrabri Jevreji u Izraelu i inostranstvu osuđuju pokolj. Naša borba je protiv ugnjetavanja. Nema tu mesta nikakvom antisemitizmu”.

Ovo nije prvi put da je Morelo progovorio o aktuelnom sukobu. Prošlog meseca je pozvao na osudu zločina prema svoj deci bez obzira ko su, kao svoj komentar nakon što je glumica Džejmi Li Kertis izbrisala fotografiju Palestinca koji drži ranjeno dete. Ona je došla na udar kritika nakon što je podelila fotografiju iz Gaze u svojoj objavi podržavajući Izrael i misleći da je na fotografiji Izraelac, da bi je ubrzo zatim izbrisala.

Rodžer Voters ponovo gura “prst u oko”: Hamas nije kriv, Izraelci izmišljaju zločine…

Revoltiran njenim potezom palestinski novinar Muhamed Šehada objavio je nedugo potom tu istu fotografiju na svom X uz tekst:

“Kognitivna disonanca: Džejmi Li KErtis bila je duboko dirnuta ovom slikom jer je mislila da je u pitanju Izrael. Čim je saznala da je fotografija snimljena u Gazi, izgubila je sve osećaje prema njima i izbrisala sliku. Odjednom je teror s neba postao prihvatljiv njoj i njoj sličnima!”.

Morelo je ponovno objavio taj tvit i napisao:

“Želeo bih da iznesem radikalan predlog da je zločin prema deci, bez obzira ko su počinioci i bez obzira ko to čini, uvek pogrešni i treba ih osuditi”.

O govoru Toma Morela na uvođenju RATM u R’n’R Hall of Fame svi pričaju: Svet menjaju obični, prosečni ljudi…

I početkom meseca, prilikom prijema u Rock’n’Roll Hall of Fame, Morelo je održao prigodan govor u kojem je rekao:

– Lekcija koju sam naučio od fanova RATM je da muzika može da promeni svet. Svakodnevno se javljaju obožavaoci na koje je uticala naša muzika i koji su zauzvrat uticali na svet na značajan način. Organizatori, aktivisti, javni branioci, učitelji, predsednici Čilea i Finske svi su proveli neko vreme u našem mosh pitu. Kada se protestna muzika napravi kako treba, možete da čujete novi svet koji nastaje u pesmama, izazivajući nasilnike i nagoveštavajući da bi život mogao da bude više od onoga što nam je dato. Može li muzika da promeni svet? Cilj jeste promeniti svet ili, barem, izazvati gomilu nevolja – rekao je između ostalog Morelo.

Lavina besa se obrušila na “Čudesnu ženu”… Gal Gadot na meti zbog tvita o sukobu između izraelske vojske i Hamasa

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime