Rodžer Voters ponovo gura “prst u oko”: Hamas nije kriv, Izraelci izmišljaju zločine…

0
328
Rodžer Voters, screenshot YouTube
Oglasi

Suosnivač grupe Pink Floyd, gitarista, tekstopisac i kompozitor Rodžer Voters, rekao je da je Hamas bio “moralno obavezan da se odupre okupaciji” 7. oktobra i optužio Izrael da “izmišlja priče” o terorističkom napadu.

Govoreći u podkastu Rumble System Update sa Glenom Grinvaldom – vremešni roker je rekao da postoji “nešto veoma sumnjivo” u tome što Izrael “nije shvatio” da Hamas vrši invaziju.

Zašto je Rodžer Voters za “Redux” dopisao stih “Postoji samo jedan put u Jugoslaviji…”?

Voters – koji je rekao da je “protivnik čitavog cionističkog koncepta” nastavio je da dovodi u pitanje zločine koje je počinio Hamas – rekavši da je teroristička organizacija “apsolutno pravno i moralno obavezna da pruži otpor”.

– Ne znamo šta su uradili, ali da li je bilo opravdano da se odupru okupaciji? Da! Ali opet, to je Ženevska konvencija – oni su apsolutno pravno i moralno obavezni da se odupru okupaciji od 1967. To je obaveza. Kao što sam rekao u izjavi nakon toga, da su počinjeni ratni zločini, osudio bih ih. Konačno su izašli sa brojkama koliko je ljudi zapravo ubijeno, koji su bili tamo tog dana. Verovatno su prvih 400 bili izraelski vojnci – to nije ratni zločin. Naravno da to ne osuđujem, ali Izraelci su izmislili priče o odrubljivanju glava bebama – rekao je.

Voters odlepio… Na koncertu sat vremena čitao svoju autobiografiju, pa psovao fanove kojima je bilo dosadno

Gitarista je tvrdio i da su se pojavile optužbe za antisemitizam “jer nemaju odgovor na argument“.

– Ne možete braniti državu Izrael u genocidu koji se dešava danas i sutra i prekosutra u Gazi – rekao je.

Frontmen Disturbed sa bine izvređao Votersa: J*** se, Rodžere, i ti i tvoji nacisti

Podsetimo, ovaj 80-godišnji muzičar je tokom leta izazvao kontroverzu tako što je na svojim koncertima nosio kaput u “nacističkom stilu”, što je dovelo do toga da ga nemačka policija istražuje posle svirke u Berlinu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime