Ti-Boun Barnet se vratio solo karijeri i najavio album posle 18 godina… Poslušajte “Waiting For You”

0
102
Ti-Boun Barnet - TheOther Side, cover
Oglasi

Ti-Boun Barnet je živeo vrlo ispunjen muzički život. Između ostalih akcija, svirao je gitaru na “Rolling Thunder Revue” Boba Dilana u 70-ima, a producirao je značajne ploče umetnika kao što su Los Lobos, Elvis Kostelo, Brandi Karlajl, Robert Plant, Alison Kraus, kao i megapopularni “O Brother, Where Art Thou” soundtrack.

Barnet ima policu punu Grammyja, a osvojio je i Oskara kao koautor pesme “The Weary Kind”, jedne od pesama koje je Džef Bridžis otpevao u “Crazy Heart”. Nedavno je bio “odgovoran” za prilično sjajnu muziku u TV emisiji “Nashville”.

Bolje i od CD-a i od vinila… Ti Boun Barnet predstavio Ionic Originals – potpuno novi analogni nosač zvuka, prvi će ga isprobati – Bob Dilan

Barnet se sada vraća svojoj dugo zapostavljenoj solo karijeri. koju je započeo debitantskim albumom The B-52 Band & The Fabulous Skylarks davne 1972. godine. Tokom godina napravio je značajne ploče poput “Truth Decay” iz 1980. i EP “Trap Door” iz 1982. Ali Barnet nije izdao pravi solo studijski album još od “The True False Identity” iz 2006. Odlučio je da i to promeni.

Ti-Boun Barnet – The Other Side, cover

Ovo proleće donosi nam njegov novi LP “The Other Side”. Barnet je koproducirao album s Kolinom Lindenom i Majkom Pjersanteom, a na njemu su učestvovali Weyes Blood, Lusius, Rosen Keš i Stiven Sols U saošptenju za štampu, Barnet kaže da je počeo da piše pesme za novi album kada je kupio neke nove gitare:

– Svaki put kad bih uzeo jednu, pesma bi potekla iz nje. Bilo je mnogo pesama u tim gitarama, a izašle su u razdoblju od tri nedelje.

Prvi singl sa njegovog novog albuma je numera koju je odradio sa sestrama Luciusu i koja se zove “Waiting For You”.

HL/Izvor: mulj.net

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime