THE CLARINOTTS: Najbolji klarinetisti Evrope 20. maja na Kolarcu

0
283
Oglasi

U organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF), 20. maja u Kolarčevoj zadužbini, prvi put u Beogradu će nastupiti jedinstveni trio The Clarinotts koji čine trojica najboljih klarinetista Evrope: Ernst, Danijel i Andreas Otenzamer.

The Clarinotts / Photo: Promo
The Clarinotts / Photo: Promo

Otac i dva sina, prvi solisti Bečke i Berlinske filharmonije, redovni su gosti najboljih orkestara i prestižnih muzičkih festivala širom sveta.

Izuzetnost svakog od ovih muzičara, koji imaju zavidne solističke karijere, dolazi do izražaja u njihovim zajedničkim nastupima, koje muzički kritičari ocenjuju kao nastupe najvišeg umetničkog nivoa.

Trio Klarinots nas je svojim spektakularanim nastupom uveo u 2016. godinu, u okviru tradicionalnog koncerta Bečke filharmonije.

Početkom iste godine objavili su album na prestižnoj etiketi Mercury Classics/Deutsche Grammophon, koji su promovisali na koncertu u bečkom Мusikvereinu aprila 2016. godine, a posle i publici širom Evrope i Azije.

Andreas Otenzamer/ Photo: Promo
Andreas Otenzamer/ Photo: Promo

Naša publika imala je priliku da čuje najpoznatijeg člana ovog trija – Andreasa Otenzamera kada je na dodeli prestižne nagrade Echo Klassik za Instrumentalistu 2015. godine, kao dobitnik nastupio sa našim virtuozom Nemanjom Radulovićem.

The Clarinotts će se u Beogradu predstaviti kroz dela Mocarta, Šostakoviča, Bizea…

U želji da koncerti i izvođenja vrhunskih muzičara koje CEBEF organizuje u našem gradu budu dostupni što većem broju ljudi cena ulaznice iznosi simboličnih 500 dinara, a možete ih kupiti na blagajni Kolarčeve zadužbine.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime