Svemir ima novi pozivni… Hrvatska šalje svoju prvu pesmu u vasionu, čast pripala jazz bendu Chui

0
68
Chui/ Photo: Vanja Vučinić
Oglasi

Eksperimentalni jazz bend Chui objavio je novi singl, “Svemir ima novi pozivni” koji je komponovan kao himna prvog hrvatskog satelita koji će biti lansiran u svemir.

Chuijeva himna ugrađena je u memoriju satelita koji će lansirati svemirski tim CroCube na čelu s Danielom Jović (COO slovačke tvrtke Spacemanic), a sam bend poručuje:

– Chui, naša maskota je zapravo mali svemirac koji je sleteo na Zemlju, naša muzika i priče naših kompozicija često su povezane sa svemirom i naučnom fantastikom. Ovaj put mi Zemljani šaljemo satelit u svemir, pa smo hteli da kompouicija koja će pratiti taj satelit ima više zemaljskih glasova koji će nas predstavljati u svemiru.

“Iz kapetanovog dnevnika”… Chui predstavio naslovni video singl s aktuelnog albuma

Osim toga što je muzika benda često inspirirana svemirom i naučnom fantastikom, Chui su u ovu priču odlučili da uključe još tri člana “posade” – Nenada Kovačića, člana Jazz orkestra HRT-a na udaraljkama, trombonistu Luku Žužića i bariton saksofonistu Mihaela Györekoma.

“Svemir ima novi pozivni” upotpunio je spisak njihovih prethodnih “svemirskih” kompoziciaj – “Iz kapetanovog dnevnika” koju su posvetili Star Treku, “Silu” koja je povezana sa Star Wars, “Terminator theme”, “Eternautova tema” koja je posvećena kultnom argentinskom naučno fantastičnom stripu koji su davne 1957. stvorili Hektor German Osterheld i Francisko Solano Lopez.

Poslušaje Chuijev singl koji će se “oriti” svemirom…

HL/Izvor: muzika.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime