Lemi dobija skulpturu u rodnom gradu, a već postoji problem…

0
512
Lemi Kilnister/Photo> YouTube screenshot
Oglasi

Statua frontmena Motörheada Lemija Kilmistera biće postavljena u njegovom rodnom mestu Burslemu, koji je deo grada Stoke-on-Trent u Stafordširu u Engleskoj.

Planovi za bronzanu skulpturu od 2,25 metara odobreni su uprkos zabrinutosti policije da bi mogla da izazove “dobronamerne, ali ipak incidente”, prenosi BBC. Pomenuti “incidenti” su oduševljeni fanovi koji se penju na postolje da bi pozirali sa Lemiejm. U opciji je i izazivanje vandalizma.

Najgrublji i najmučniji intervju Lemija Kilmistera ikada – voditeljka je htela da ga ponizi, ali…

Lokalni vajar Endi Edvards će uraditi statuu od Stafordšir gline. Prethodno je izradio skulpture Brajana Klofa i Pitera Tejylora u kampu Derby County FC i The Beatlesa na Liverpool Pier Headu.

Umetničko delo prikazuje Lemija u njegovoj legendarnoj scenskoj pozi, pevajući glave okrenute prema nebu i sa mikrofonom postavljenim neuobičajeno visoko iznad njega. Sledeći gore spomenutu zabrinutost lokalnih vlasti, Edvards je pristao da poveća visinu postolja sa 2,5 na 3 metra, a i materijal za postolje takođe je promenjen, ali da bi više odgovarao okolnoj arhitekturi.

Nova gigantska statua Lemija Kilmistera na francuskom Hellfestu zamenila staru… nekima se sviđa, nekima baš i ne  

Ovo neće biti prvi put da je Lemi ovekovečen u obliku skulpture. Pre dvije godine velikan muzike je dobio statuu na metal festivalu Hellfest, dok se druga nadvija nad festivalskim prostorom u Klisonu. Lemijeba statua u prirodnoj veličini nalazi se u West Hollywoodu, u kalifornijskom Rainbow Bar & Grillu, koji je rock legenda redovno posećivala sve do svoje smrti 2015. godine.

HL/Izvor: mulj.net

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime