Šta se to dešava u Britaniji? Mladi bendovi i muzičari na udaru pljačkaša opreme, policija zbunjena…

0
299
Oglasi
Muzička oprema/Photo: YouTube printscreen
Muzička oprema/Photo: YouTube printscreen

NME u svom istraživačkom članku otkriva da su mladi izvođači lak plen lopovima koji često vrebaju trenutak kad je kombi pun opreme.

Poslednja u nizu opljačkanih bila je Orla Gartland koja je dan posle dotadašnjeg najvećeg nastupa u londonskom Electric Ballroomu dobila obaveštenje od svog menadžera da joj je nestala kompletna oprema posle nastupa.

STARI KOMBI AEROSMITHA PRONAĐEN NAPUŠTEN U ŠUMI KOD BOSTONA… A BIO IM JE “NAJBOLJI DRUG” PRE NEGO ŠTO SU POSTALI SVETSKE ZVEZDE

Otkako se živa muzika vratila u Veliku Britaniju u julu posle godinu dana lockdowna zbog korona virusa, pojavio se alarmantan broj izveštaja o umetnicima i bendovima kojima je ukradena oprema dok su bili na putu. Posebno novim i mladim izvođačima, od kojih mnogi nemaju nikakav oblik finansijske podrške. Posledice ovih pljački su svakako razorne za pogođene mlade karijere, jer im je finansijski gotovo nemoguće da nadoknade ono u što su ulagali i godinama prikupljali.

NME u svom istraživačkom članku navodi kako su mladi izvođači lak plen lopovima koji često vrebaju trenutak kad je kombi pun opreme. Te situacije se događaju obično kad bendovi prespavaju u nekom od jeftinih hotela ili motela koji nemaju parking s nadzorom, pa se tu povlači i problem generalno loših uslova kad je reč o honorarima za mlade umetnike u usponu. Oni time lopovima predstavljaju lak plen, a obzirom da se paterni ponavljaju opravdano se sumnja da je u pitanju dobro organizirana lopovska mreža koja pažljivo bira i prati svoje žrtve.

Volkswagen kombi/Photo: wikipedia.org
Volkswagen kombi/Photo: wikipedia.org

Još 2019. godine objavljena je alarmantna studija koju je sprovela kompanija Volkswagen Commercial Vehicles, koristeći podatke britanske policije, koja je pokazala je da su krađe kombija širom zemlje porasle za gotovo 50 posto između 2015. i 2019. što je jednako 32.056 tokom te četiri godine ili u proseku 22 ukradena vozila dnevno, a smatra se da je zahvaljujući krizi koju je izazvala pandemija ta brojka u ovom periodu još više porasla.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime