Home»Muzika»Stari kombi Aerosmitha pronađen napušten u šumi kod Bostona… A bio im je “najbolji drug” pre nego što su postali svetske zvezde

Stari kombi Aerosmitha pronađen napušten u šumi kod Bostona… A bio im je “najbolji drug” pre nego što su postali svetske zvezde

5
Shares
Pinterest Google+
Aerosmith kombi/Photo: Aerosmith50years.com
Aerosmith kombi/Photo: Aerosmith50years.com

Majk Volf i Frenk Ric, voditelji sjajne TV emisije “American Pickers”, pronašli su vozilo koje je legendarni bend Aerosmith koristio na turneji ’70-ih godina prošlog veka, pre nego što je dostigao planetarnu popularnost.

Vlasnik zemljišta na kojem je kombi pronađen, poznat samo pod imenom Fil, izjavio je kako je vozilo već bilo u šumi kad ga je otkupio. Reč je o International Harvester Metro kombiju iz 1964. godine, a pronađen je u Česterfildu, malom gradu nedaleko od Bostona. Raniji vlasnik zemlje navodno je poznavao bend, ali nije bilo jasno da li su Tajler i društvo ikad to vozilo ustvari koristili.

Da je zaista reč o prvom njihovom kombiju potvrdio je nekadašnji član benda, Rej Tabano.

– Bojim se da priznam, prošlo je 40 godina otkako smo se vozili u ovom kombiju – izjavio je voditeljima ove popularne emisije.

Bivši gitarista Aerosmitha prisetio se kako su u tom periodu na turnejama sav novac zarađen na koncertima potrošili na održavanje pronađenog vozila, benzin i hranu.

Kombi je otkupljen za 25.000 dolara, a Volf je istakao kako je zaista reč o delu rokenrol istorije.

Previous post

KOLJA U KOMBANK DVORANI 10. NOVEMBRA promoviše novi album "4 prsta"

Next post

Bane i Frozen Moonlight 18. avgusta u novosadskom Noćnom baru dvorište

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *