Stiven Tajler ucenio Guns N’ Roses: Nema droge, ili ne idete s nama na turneju…

0
646
Oglasi
Stiven Tajler/ Photo: Facebook @steventyler
Stiven Tajler/ Photo: Facebook @steventyler

Nezamislivo je zamisliti svet u kojem bi frontmen Aerosmitha Stiven Tajler zabranio drugima da konzumiraju raznorazne supstance, pošto muzičar ima ozloglašenu reputaciju zbog prekomerne zloupotrebe droga, a čak je jednom priznao da je potrošio ukupno 2 miliona dolara na drogu.

Ovaj gotovo nemoguć scenario se nikada ne bi dogodio da nije bilo njegove posvećenosti da se oslobodi zavisnosti.

Krajem 80-ih, Tajler je odlučio da preokrene stvari i uspeo je da se otrezni, bar na neko vreme. Ishod je bio dobar za njegovu karijeru, ali loš za sve ostale muzičare sa kojima je u to vreme radio, uključujući Guns N’ Roses. Kada su dva benda odlučila da zajedno krenu na turneju početkom 1990-ih, pevač Aerosmitha imao je jedan uslov – nije bilo droge ili nije bilo GN’R-a.

STIVEN TAJLER I BILI GIBONS UDRUŽILI SNAGE U COVERU FLEETVOOD MACA I TO ZVUČI… DA SE SMRZNEŠ

Stiven Tajler je javno priznao svoju borbu sa zavisnošću od droge i alkohola tokom brojnih intervjua. Pošto mu je zavisnost od supstanci izazvala mnoge probleme u muzičkoj karijeri, roker 1988. je bio prisiljen od strane menadžmenta benda da se otrezni.

Dok zahvaljuje na toj intervenciji sa drogom jer je odigrala ključnu ulogu u njegovom konačnom otrežnjenju, Tajler je prvo bio ljut na menadžment koji ga je poslao na rehabilitaciju. Muzičar se u to vreme borio da ostane priseban, pa je odlučio da ne dozvoli ljudima oko sebe da se drogiraju kako ne bi pao u iskušenje.

Tajleru su bila potrebna četiri pokušaja da se očisti, ali sada je već deset godina čist. Srećom po njega i one koji brinu o njemu, uspeo je da proživi život bez droge u protekloj deceniji, iako u početku nije bilo lako odustati od zavisnosti.

Posle objavljivanja njihovog devetog studijskog albuma, “Permanent Vacation” u avgustu 1987. Aerosmith je započeo turneju sa novim Guns N’ Roses, koji su otvarali mnoge njihove koncerte. Turneja je s vremenom postala intenzivna jer se Stiven Tajler borio da ostane čist usred dobro reklamirane, rasprostranjene upotrebe droga GNR-a.

Da bi se držao podalje od droge dok je bio na turneji sa bendom sa ozloglašenom reputacijom zloupotrebe supstanci, Tajler je došao na ideju da zapreti članovima GN’R pre njihove turneje. Kako je objasnio svojevremeno tokom intervjua za Contact Music, frontmen je upozorio Eksla Rouza i ostatak benda da ne nose drogu sa sobom na turneju.

SVE ŠTO TI TREBA ZA SAVRŠENO VENČANJE JE PRSTEN I – STIVEN TAJLER

Tajler je posebno rekao da će GN’R biti izbačeni ako mu donesu drogu u svlačionicu jer nije mogao da joj odoli. U početku je prostor bekstejdža na nastupima uvek bio čist, ali nisu mogli da drže drogu skrivenu predugo, jer je s GN’R u to vreme bilo teško rukovati, jer su bili mlade i divlje rok zvezde.

U intervjuu, Tajler je rekao:

– Zapravo sam ih sve okupio i rekao: ‘Ako vi momci izvučete nešto u svlačionici, ja ću to iskoristiti – a ako to uradim, vi ste van turneje’. Tako je išlo neko vreme, ali onda, naravno, ne možete to zaustaviti.

Nema sumnje da je trezvenost dug proces koji zahteva dodatnu pažnju i posvećenost kroz koje su mogući recidivi. Za Stivena Tajlera, sjajno je videti ga danas kako dobro radi bez droge uprkos tome što se u početku mučio kada je bio u njihovoj blizini. Ono što je važno je da roker sada ceni život bez zavisnosti i ne želi da joj se vrati.

HL/Izvor: rockcelebrities.net

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime