Spilberg započeo projekat o zločinima Hamasa 7. oktobra…

0
225
Stiven Spilberg/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Fondacija Shoah, koju je osnovao američki režiser Stiven Spilberg, saopštila je da pokreće projekat za dokumentovanje zločina koje je počinio Hamas 7. oktobra na jugu Izraela kao dodatak svedočenjima o Holokaustu, a do sada je prikupljeno 130 izjava osoba koje su preživele napad te palestinske militantne grupe.

Spilberg nije direktno uključen u prikupljanje podataka, ali je dao snažnu podršku, preneo je Times of Israel. Spilberg je rekao da nije nikada verovao da će videti “tako neizrecivo varvarstvo prema Jevrejima u svom životu”. Takođe je rekao za Fox News da je šokiran povodom nasilja koje je Hamas počinio nad Izraelcima, kao i zbog talasa antisemitizma širom sveta u poslednja dva meseca.

Rodžer Voters ponovo gura “prst u oko”: Hamas nije kriv, Izraelci izmišljaju zločine…

Fondacija Shoah ima najveću svetsku kolekciju video-snimaka svedočenja Jevreja koji su preživeli Holokaust i drugih svedoka. Fondacija sa sedištem u SAD sada sarađuje sa timovima u Izraelu na prikupljanju izjava svedoka masakra Hamasa 7. oktobra, kada je oko 3.000 terorista prešlo u Izrael iz Pojasa Gaze i kada je ubijeno oko 1.200 Izraelaca, uglavnom civila, i zarobljeno više od 240 talaca.

Lavina besa se obrušila na “Čudesnu ženu”… Gal Gadot na meti zbog tvita o sukobu između izraelske vojske i Hamasa

U članku u kojem se najavljuje prikupljanje dokumentacije, fondacija je navela svedočenje Šajli Atari Viner koja je pobegla iz svog doma u Kibucu Kfar Aza sa svojom jednomesečnom bebom rano ujutru 7. oktobra. Njenog supruga Jahava Vinera ubili su pripadnici Hamasa dok je pomagao ženi i bebi da pobegnu. Spilberg, koji je osnovao fondaciju 1994. godine, veruje da će ta organizacija obezbediti “da glasovi preživelih deluju kao moćno oruđe za suprotstavljanje opasnom porastu antisemitizma i mržnje”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime