Šon Pen dao svog Oskara Zelenskom: Vratićeš mi ga kad pobediš…

0
660
Šon Pen i Volodimir Zelenski/Kancelarija predsednika Ukrajine
Oglasi

Šon Pen je u svojoj glumačkoj karijeri osvojio dva Oskara a jednog je ovih dana dao ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom tokom najnovije posete Kijevu.

– To je simbolična mala stvar ali dok je ovde osećaću se bolje i spremnije za bitku – Pen je rekao Zelenskom u videu koji je objavila kancelarija ukrajinskog predsednika. – Kada pobediš, vrati mi ga u Malibu, ali osećaću se puno bolje znajući da je deo mene ovde.

Šta Šon Pen stvarno radi u Ukrajini dok tamu bukti rat… Hrabriji je od zapadnih političara

Zauzvrat, Zelenski je dao Penu Orden za zasluge zbog ‘iskrene podrške i značajne pomoći u popularizaciji Ukrajine širom sveta’.

Pen nije rekao koji je od dva Oskara dao ukrajinskom predsedniku. Oba je osvojio za najbolju mušku ulogu, prvi 2003. za film “Mistična reka”, drugi 2008. za film “Milk”. Osim toga, on je još tri puta bio nominovan za Oskara i to 1995. za film “Dead Man Walking”, 1999. za “Sweet and Lowdown” i 2001. za “Ja sam Sam”.

U razgovoru s ukrajinskim predsednikom, Pen je kazao kako postoje tri mesta na svetu gde se nalazi sav njegov ponos. To je mesto gde je rođena njegova ćerka, mesto gde je rođen njegov sin i – Kijev.

Šon Pen je baja starog kova: Muškarci su postali feminizirani, mnogo je kukavičkih gena zbog kojih menjaju farmerke za suknje…

Pen se našao u Ukrajini u martu ove godine kako bi snimio dokumentarac o ruskoj invaziji. Od tada neprestano daje podršku Ukrajini zbog čega ga je Rusija uvrstila na listu osoba kojima je zabranjen ulazak u njihovu zemlju.

Osim Penu, Zelenski je podelio ordene bivšem britanskom premijeru Borisu Džonsonu, premijerima Češke, Poljske i Slovenije, kao i predsednicima Evropske komisije.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime