Javio se Jurica Pađen: Štulić se ponaša kao izbezumljena starleta…

0
591
Jurica Pađen/Photo: Aerodrom promo
Oglasi

Pošto je Johnny Štulić optužio Juricu Pađena da je bez odobrenja Muzeju novog vala u Zagrebu dao memorabilije povezane s Azrom, portal Index.hr kontaktrirao je Pađena.

– To se u narodu kaže da neko laže, a taj neko nisam ja – rekao je Pađen na početku razgovora.

– Prvo je izmislio da sam dao nekakve tenisice u muzej, što nije istina. Ne postoje nikakve tenisice, ni moje ni njegove. Dao sam peškir i tri pedale koje su 30 godina rđale u mom podrumu. To je ogromna vrednost, i materijalna i istorijska. Kad me Aleksandar Črček (op.a. jedan od osnivača muzeja) zvao za te stvari, najpre od Aerodroma, ja sam mu odmah doneo svoje memorabilije. On me zatim pitao imam li nešto od Džonija. Rekao sam da imam, ali da to ne mogu dati pre nego što se čujem s njim – objašnjava Pađen.

Sa Štulićem se zato, kaže, čuo pre otprilike dve sedmice.

– Nazvao sam ga, doslovno možemo naći taj poziv na zapisu preko HT-a ako treba. Rekao mi je – možeš im to dati, ali ja s tim nemam ništa. Kako biste vi to protumačili nego kao dopuštenje? – kaže Pađen i priznaje da nije očekivao ovakav rasplet.

– Meni je bilo drago da to mogu da dam u muzej, pa bolje to nego da trune kod mene u podrumu. A i recite mi, čime sam ja tu profitirao? Šta ja imam od toga? Dao sam muzeju te stvari jer im treba pomoći, jer je taj muzej super stvar – kaže.

Džoni ponovo briljira… Zloćudna zloupotreba lika i stiha iz najnižih pobuda

– Štulić izmišlja, čovek se ponaša kao izbezumljena starleta. Nedostaje li mu medijske pažnje ili šta? Celo vrijeme trubi da ga ništa ne zanima, a sve što se ovde događa prati u zarez i onda sipa otrov. U kontradikciji je sam sa sobom – kaže muzičar.

Jura je davno bacio radio kroz prozor, ali vi nemojte, nego ga upalite danas u 18h i okrenite stanicu radija Nacional…

Posted by Muzej novog vala Zagreb on Wednesday, November 9, 2022

– Sve zajedno je nepotrebno, zbog tri usrane pedale koje rđaju kod mene u podrumu 30 godina. Koje sam spremio jer je to njegovo… Ne postoji rešenje iz kojeg taj čovjek ne napravi problem. Te stvari su kod mene već 30 godina, tu je već nastupila i zastara, ako ćemo tako da gledamo, dakle mogao sam to odmah dati, ali nisam. Nisam hteo bez da najpre pitam njega – naglašava Pađen, koji je i na samom otvaranju muzeja rekao da je pitao Štulića za dozvolu da pokloni stvari muzeju.

Jurica Pađen i Džoni Štulić/Photo: facebook@GrupaAerodrom

Da podsetimo, Štulić se oglasio povodom otvaranja Muzeja novog vala u Zagrebu.

“Povodom otvaranja Muzeja novog vala primoran sam objasniti da izloženi ručnik i tenisice nisu moje, već Pađenove, pošto idu uz njegove zebraste špilhoznice u kojima je svirao na Zadovoljštini; moje su tri pedale koje su mi kod njega ostale, i za koje nije imao odobrenje da ih daje, kao što kaže, jer po običaju izvrće i laže”, napisao je za portal Ravno do dna.

“A što se bunta tiče, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba je zadnja osoba da se u taj pojam ugrađuje, koliko je, uostalom, nakaradna i sama pomisao da Muzej (po sebi smetlište povijesti i odlagalište otpada) – otvoren i odobren uz pomoć ustanovljenih krvopijskih strukovnih i inih udruženja – na otporu počiva”, dodao je.

“A za moj dijelak u tome, izjavljujem da je to zloćudna zloupotreba moga lika i stiha iz najnižih pobuda, i da mi se, kao strancu koji nema ništa s vama, skinete s nježnika”, zaključio je.


HL/Izvor: index.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime