Smešno, a tužno… Klinci misle da je Metallica dobila ime po istorijskoj ličnosti

0
312
Oglasi
Metallica/Photo: YouTube printscreen
Metallica/Photo: YouTube printscreen

 

Metallica nije uzela ime po istorijskom austrijskom nadvojvodi. Ali kao dokaz da se bend više dopada nekim generacijama od ostalih, pojedini učenici su nedavno pretpostavili da jesu.

To su okolnosti koje su ove nedelje duhovito opisane u viralnom tvitu njujorške spisateljice i pedagoga Kristine E. Koks. Nastavnica je objasnila da su njeni učenici urnebesno (ako ne i uznemirujuće) sugerisali mogućnost “Nadvojvode Metalike” kada je nagovestila da ključna istorijska ličnost deli ime sa jednim poznatim bendom.

METALLICA DONIRALA POLA MILIONA DOLARA ZA POMOĆ UKRAJINSKIM IZBEGLICAMA…

Koks je zapravo mislila na nadvojvodu Franca Ferdinanda, austrougarskog monarha čija je smrt 1914. dovela do Prvog svetskog rata. Njegovo ime su iskoristili škotski rokeri Franz Ferdinand, autori hita iz 2004. “Take Me Out”. Ali izgleda da su njenom razredu bili poznatiji pioniri heavy metala iz oblasti Bej nego indi rokeri iz sredine 2000-ih.

“Danas, kada je predstavljala svoj rad o Prvom svetskom ratu, jedna učenica je podigla ruku i spomenula smrt izvesnog nadvojvode”, napisala je Koks. “Niko mu nije znao ime, pa sam joj kao nagoveštaj ponudila da deli svoje ime sa poznatim bendom”.

Dodala je: “E dragi moji, moji đaci su pitali da li je možda postojao nadvojvoda Metallica”.

KAD METALLICA UŽIVO SVIRA HIT AEROSMITHA… A NIKAD GA RANIJE NISU ČULI

Na Twiiteru je, naravno, bilo podjednako smešnih komentara. Nastavnica je retvitovala jedan u kome je pisalo: “Čuvene poslednje reči nadvojvode Metallice njegovoj supruzi nadvojvotkinji Red Hot Chili Pepper (koja je to upatila zauvek) bile su: ‘give it away, give it away, give it away now’.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime