Kad Metallica uživo svira hit Aerosmitha… a nikad ga ranije nisu čuli

0
366
Oglasi
Metallica/Photo: YouTube printscreen
Metallica/Photo: YouTube printscreen

Članovi Aerosmitha čuvaju svoj komercijalni uspeh i svetsku slavu više od pedeset godina. Skoro svi njihovi fanovi znaju napamet njihove kultne ploče i pevaju su sa bendom tokom njihovih izvanrednih nastupa uživo. Takođe, neki od njih su obradili i objavili svoje verzije ovih pesama kako bi privukli pažnju svog omiljenog benda putem svojih naloga na društvenim mrežama.

TAKO TO RADE PRAVE ZVEZDE… METALLICA POKLONILA SET BUBNJEVA ULIČNOM SVIRAČU POŠTO JE NJEGOV UKRADEN

Zbog toga su članovi benda skloni da misle da svi ljubitelji rok muzike i mlađi muzičari znaju popularne pesme Aerosmitha. Međutim, gitarista Aerosmitha Džo Peri shvatio je da članovi Metallice ne zna nijednu od njihovih pesama koje su mnogi kritičari definisali kao klasike rokenrola. Ovo je otkriveno nakon što je objavljeno da će Metallica biti primljena u Rokenrol kuću slavnih.

Članovi Kuće slavnih rokenrola 2009. bili su Džef Bek, Little Anthony and the Imperials, Metallica, Run-DMC i Bobi Vomak, a ceremonija je održana u subotu, 4. aprila, u Klivlendu. Pored toga, smatralo se da je to “porodično” okupljanje Metallice, posle povratka bivšeg basiste Džejsona Njusteda.

TO JE TO, ONI JESU NAŠI DOBRI DRUGARI… SRPSKA ZASTAVA NA KONCERTU GRUPE METALLICA U SAN FRANCISKU

Njusted je izjavio da je srećan što ga je pozvao njegov bivši kolega, bubnjar Lars Ulrih, godinama nakon njegovog odlaska iz benda. Međutim, ovo dirljivo okupljanje pretvorilo se u izazov kada je Metallica trebalo da izvede kultnu pesmu Aerosmitha “Train Kept a Rollin”. Pesma je objavljena na drugom studijskom albumu grupe “Get Your Wings” 15. marta 1974. , a Metallica je trebalo da je izvede sa Džefom Bekom, Džimijem Pejdžom, Džoom Perijem i Fliom.

Aerosmit/ Photo: Facebook @Aerosmith
Aerosmit/ Photo: Facebook @Aerosmith

Problem je bio u tome što članovi Metallice nmisu imali pojam koja je to pesma, na iznenađenje kolega s kojima je trebalo da sviraju. Tako su morali da nauče “Train Kept a Rollin” ispočetka, ali su ipak uspeli u ovom izazovu.

Gitarista Aerosmitha Džo Peri je po prvi put otkrio incident u svojoj autobiografskoj knjizi pod naslovom “Rocks: My Life In and Out of Aerosmith”.

ISTINA ILI MIT… TEK, PRIČA SE DA JE OVAKO NASTALA PESMA “DREAM ON”, PRVI HIT BENDA AEROSMITH

Kasnije, u jednom od svojih intervjua, Peri je istakao da Mettalica nije mogla da odsvira pesmu bez njegove pomoći, jer je verovatno ranije nisu nikada čuli. Alis Kuper je dodao da je to pesma “rokenrol 101%”, pa je za njega to bilo vrlo iznenađujuće. Štaviše, Peri je shvatio da su nove generacije počele da zaboravljaju klasične pesme zahvaljujući Metallici, ali je naglasio da one nikada nisu prestale da budu uticajne.

– Kada je Metallica primljena u Kuću slavnih, imali su na sceni Džimija Pejdža. I Džef Bek je bio tu, a ja sam došao da sviram sa Metallicom. Pesma je bila “Train Kept a Rollin”, a momci iz Mettalice je nisu znali. Nisu znali “Train Kept a Rollin”?! Bilo je to kao da bubnjar ne zna da koristi palice. Džim, Ijan i Džef su se pogledali u fazonu: “U redu, dobro…”. Prošli smo pesmu jednom zbog njih i imali telesufler. I na kraju, to nije bila samo igra reči, već prava “železnička nesreća”. Katastrofa.

TEKSTOPISAC DAJAN VOREN OTKRILA VELIKU TAJNU IZA HITA “I DON’T WANT TO MISS A THING” GRUPE AEROSMITH…

Pogledajte originalni spot za “Train Kept a Rollin”, verziju Metallice i intervju sa Perijem:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime