Mali, usputni biznis čuvenog glumca i aktiviste… Kad ne snima filmove, Leonardo Dikaprio pravi – veštačke dijamante

0
238
Oglasi
Leonardo Dikaprio/Photo; YouTube printscreen
Leonardo Dikaprio/Photo; YouTube printscreen

Glumac Leonardo Dikaprio glumio je pre 16 godina u filmu “Krvavi dijamant” i tada shvatio koliko je težak život ljudi u Africi.

Naime, glumac je igrao trgovca ljudima koji su povezani sa prljavim poslovima prodaje i krijumčarenja dijamanata u Sijera Leoneu. Od tada je Dikaprio prepoznat i kao posvećeni aktivista za ljudskaprava, jer je bio zgrožen odnošenjem dijamanata iz Afrike, uslovima poluropstva u kojem žive radnici u rudnicima, a sve to zbog finansiranja oružanih sukoba. Deceniju kasnije, glumac je investirao u Livnicu dijamanata.

DIKAPRIO RIZIKOVAO ŽIVOT ZBOG SVOJIH PASA… SKOČIO U ZALEĐENO JEZERO DA BI SPASAO SVOJA DVA HASKIJA OD DAVLJENJA

Dikaprio, naime, već izvesno vreme ima kompaniju u SAD pod nazivom “Diamond Foundry”, ali želeo je da se proširi na tržište na Evropu, pa je krajem prošle godine otvorio fabriku u Ekstramaduri, u gradu Truhilja u oblasti Kaseres u Španiji, koji je vrlo podoban za glumčev novi posao jer je jako sunčan i topao.

Diamond Foundry/Photo: unsplash
Diamond Foundry/Photo: unsplash

Iako je “Diamond Foundry” do sada proizvodila sintetičke dijamante za nakit, nova proizvodnja biće namenjena industrijskoj upotrebi. Izrađivaće se dijamantski kristalni čipovi i koristiće se kao poluprovodnici za elekrična kola što će omogućiti poboljšanja u oblasti elektronike i visoke tehnologije, posebno 5G mreže i električnih automobila, zbog svojih jedinstvenih svojstava tvrdoće i toplotne provodljivosti.

LEONARDO DIKAPRIO PONOVO PISAO VLASTIMA BOSNE I HERCEGOVINE: ZAUSTAVITE IZGRADNJU MINI-HIDROELEKTRANA

“Dikaprio dijamanti” bi mogli da budu odlična alternativa mikročipovima kakvi su do sada poznati, danas su retki i traženi, a prave se od silicijuma.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime