Šeli Duval ponovo u horor filmu 40 godina posle “Isijavanja”… i da – neprepoznaltjiva je

0
428
Seli Duval, Isijavanje
Oglasi

Dvadeset godina van fokusa javnosti i filmskog sveta, glumica filma “Isijavanje” Šeli Duval vraća se na veliko platno.

Kako prenosi Deadline, trebalo bi da glumi u indie hororu “The Forest Hills”, scenariste i reditelja Skota Goldberga, gde će glumiti majku mentalno poremećenog čoveka. Deadline je takođe podelio prvi kadar glumice iza kulisa snimanja.

Na prodaju sekira, u dobrom stanju, korišćena, nekad vlasništvo psihopate…

Duval se povukla s ekrana posle pojavljivanja u “Manna From Heaven2 2002. godine. Pre toga bila je omiljena zvezda, poznata po briljantnim ulogama u filmovima “Three Women”, “Annie Hall” i “Nashville”… Ipak, širu prepoznatljivost stekla je s filmom “Isijavanje2 Stenlija Kjubrika, u kojem je glumila uz Džeka Nikolsona. Iako su je u početku osuđivali zbog izvedbe, sada se na nju gleda kao na srž filma, a Šeli je glumila izmučenu majku zarobljenu sa svojim suprugom koji brzo mentalno nazaduje.

Misterija filma “Isijavanje”… Kritika američke elite ili Kjubrikovo izvinjenje što je režirao fejk sletanje na Mesec? I kakve sve to ima veze s pandemijom…

Usledila je saradnja sa Robinom Vilijamsom u ostvarenju “Popeye” i niz drugih uloga, čak je zaradila dve nominacije za Emmy za “Shelley Duvall’s Bedtime Stories2, odnosno “Tall Tales & Legends”. Tokom svoje karijere sarađivala je s mnogim poznatim glumcima i rediteljima, zaslužila nagradu Pibodi i odnela kući nagradu za najbolju glumicu na Filmskom festivalu u Kanu.

Duval je javnost poslednji put videla pod nepovoljnijim okolnostima. Godine 2016. ponovo se pojavila u epizodi “Dr. Fila”, što je izazvalo bujicu besa, jer su zvezde njene industrije, uključujući Kjubrikovu ćerku Vivijan Kjubrik, oštro kritikovale voditeljke programa zbog iskorišćavanja glumice. Tokom intervjua razgovarala je o svojim borbama s mentalnom bolešću koja je doprinela njenom penzionisanju.

U središtu novog filma je Riko (Čiko Mendez), poremećeni čovek, koji pati od košmarnih vizija pošto je pretrpeo povredu glave u planinama Ketskil. Duval bi trebalo da glumi njegovu majku, služeći mu kao unutrašnji glas kroz čitav film. Njoj i Mendezu pridružuju se Edvard Furlong i Di Volis.

Kako je pesma Džona Lenona inspirisala Stivena Kinga da napiše “Isijavanje”

Goldberg je bio presrećan što Duval učestvuje u projektu, rekavši za Deadline:

– Veliki smo obožavaoci “Isijavanja” i to je iskreno jedan od mojih najdražih horor filmova svih vremena, uz “Halloween” Džona Karpentera i “Dana mrtvih” Džordža A. Romera s mračnim tonovima u svojim filmovima, uz savršenu muziku i elemente koji ih čine mojim favoritima. Šeli je pridonela tome da “Isijavanje” postane apsolutno remek-delo dajući sve od sebe i glumeći na način koji je zaista preneo strah i užas majke u izolaciji.

Trenutno je u toku snimanje filma. Pogledajte kako Šeli Duval izgleda danas.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime