Måneskin protiv cenzure na MTV: Još postoje predrasude prema rock bendovima i ženama

0
406
Måneskin/Photo credit: Tommaso Ottomano
Oglasi

Pevač grupe Måneskin Damjano David i basistkinja Viktorija De Anđelis osudili su cenzuru koju su doživeli tokom svog nastupa ovog leta na dodeli MTV Video Music Awards.

Prema fotografijama snimljenim tokom izvedbe  hita “Supermodel” grupe Maneskin na dodeli MTV VMA, vidi se da je basistkinja Viktorija imala problema s odećom pa joj je top pao oko struka. Kamere su se potom pomakle i fokusirale prazna sedišta oko 40 sekundi. Tokom ostatka nastupa, kamere su se često odvajale od benda kako bi umesto njih prikazivali snimak arene iz vazduha. Gledaoci su na Twitteru odmah komentirisali da nešto nije u redu.

Kada su ti Hičkok i Tarantino inspiracija… Måneskin objavili spot za “Supermodel”

U njihovom novom intervjuu za NME, upitani su kako se osećaju zbog cenzure i pokazuje li to da je mainstream rock postao previše dezinfikovan.

– To pokazuje da još uvek postoji mnogo, mnogo predrasuda prema rock bendovima i prema ženama. Ima puno toga na čemu treba raditi i mi pokušavamo da odradimo svoj deo posla – izjavio je tom prilikom Damijano David, na koga se nadovezala basistkinja Viktorija De Anđelis i rekla:

– To je tužno, ali dobro je da ljudi zato pričaju o tome i razmišljaju o tome. Glupo je da uopšte postoji takva kontrola i cenzura ljudskih tela.

U istom intervjuu su pričali o svom novom, trećem albumu “RUSH” na kome trenutno rade.

– Mislim da je inspiracija koju smo dobili od Radioheada bila ta da budemo vrlo usredsređeni na stvaranje vrlo specifičnog sveta za svaku pesmu. To je nešto što rade jako, jako dobro pa smo pokušali da stvorimo tu neverovatnu atmosferu. Stvarno stvaraju sliku onoga što slušate i to nas je zapravo inspirisalo.

Måneskin objavili mračan video spot za novi singl “The Loneliest”

Treći album grupe Maneskin “RUSH” u prodaji bi trebalo da se pojavi 20. januara 2023. godine.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime