Scnenario za dve epizode “Prijatelja”, pronađen u smeću, prodat za više od 25.000 evra…

0
102
Prijatelji/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Scenario za dve epizode serije “Prijatelji”, pronađen u smeću pre 25 godina, prodat je na aukciji u Ujedinjenom Kraljevstvu za 22 hiljade funti (25.500 evra). Početna procena za scenarije dve epizode “s Rosovim venčanjem” bila je između 600 i 800 funti, ali je došlo do velikog interesovanja kupaca širom sveta.

Ukupno je bilo 219 ponuda iz svih delova sveta, uključujući Sjedinjene Američke Države, Nemačku, Španiju, Australiju, Ukrajinu, Dubai i Švajcarsku, a konačni kupac bio je međunarodni ponuđač koji je učestvovao putem interneta.

Prijatelji, ljubavnici i Velika Strašna Stvar… Memoari Metjua Perija od sada i na srpskom jeziku

Zaposleni u aukcijskoj kući Hanson Ross u Hertfordširu izjavili su da su bili “zapanjeni fenomenalnim globalnim interesovanjem” za scenarije, koji je trebalo da budu uništeni odmah posle snimanja 1998. godine.

Scenarije je slučajno pronašla bivša zaposlena londonskog Fountain Studiosa i više od 20 godina su bili u njenom noćnom ormariću, kako je rekla aukcijska kuća.

– Radila sam u administrativnoj podršci u Fountain Studiosu. Nikada nisam videla nikoga od glumaca iz “Prijatelja”, ali pamtim da je bilo veoma radno – rekla je 60-godišnjakinja koja živi u Londonu.

Ko je gledao “Prijatelje”, znao je da će biti rata (?!) Suluda tvrdnja Putinove omiljene novinarke

– Pronašla sam ih u kanti za smeće nekoliko nedelja nakon što je završeno snimanje. Bio je deo mog posla da se brinem da sve bude uredno i da ne ostane smeća. Nisam bila sigurna šta da uradim s njima, pa sam ih stavila u fioku u svojoj kancelariji. Sećam se da sam se pitala kome od glumaca pripadaju.

Ona je rekla da je otišla iz Fountain Studiosa 1999. godine i sve stvari iz svog stola, uključujući scenarije, stavila u veliku kartonsku kutiju.

– Pronašla sam ih tek nekoliko meseci kasnije, kad sam pregledala kutiju. Završili su u noćnom ormariću i otad su bili tamo – dodala je.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime