Rokenrol uranak… Tri dana ozbiljno dobre muzike u Smederevskoj Palanci

0
888
Ničim izazvan (Priča 2021)/ Photo: AleX
Oglasi

Posle prošlogodišnjeg, prvog izdanja ovog malog festivala i ove godine ćemo imati priliku da se zabavimo uz dobru muziku na Rokenrol uranku 2023 koji organizuje Re&Mi u saradnji sa Punk Rock cafeom i Opštinom Smederevska Palanka.

Na trodnevnom festivalu nastupiće bendovi: Ničim izazvan, Stereo Banana, KBO!, Jorgovani, Posno Prase, Đorđe David and Death Saw feat. Ivana Peters, Lusteri i OMŠ “Božidar Trudić“ iz Smederevske Palanke.

– Kažu da dobre stvari ne treba menjati, pa će se, kao i prethodne godine, festival održati u živopisnoj atmosferi letnje bašte bioskopa. Za razliku od prethodne godine, ovogodišnji festival će trajati tri dana, s tim da se treći dan dodaje, kao svojevrsan poklon, jer će ulaz za poslednje veče biti slobodan – poručili su organizatori.

Stereo banana/Photo: press promo

Prve večeri, u subotu, 29. aprila atmosferu će zapaliti DJ PM, koji će svojim izborom muzike uvesti publiku u novo izdanje festivala.

Posle njih će da nastupi niški hip-hop duo Stereo Banana, koji svojim inteligentnim i duhovitim pesmama, obojenim sjajnim drum n bass bitovima, uvek podigne publiku na noge.

Za zatvaranje prve večeri festivala biće zadužen bend Ničim izazvan. Ova sjajna ekipa s hitovima kao što su “O tebi“, “Trideset“, “Rekla je“… sigurno će svoje fanove ponovo oduševiti, a oteti srca onima koji ih do sada nisu pažljivije slušali.

Jorgovani (Wind Rock Up)/ Photo: AleX

Drugo festivalsko veče, 30. april, posvećeno je punk ekipi. Palanka je poznata po svojoj punk reputaciji, pa će se publici u nedelju najpre predstaviti bend Posno Prase iz Obrenovca.

Surova punk ekipa vođena našim poznatim glumcem Zlatkom Rakonjcem (“Mi nismo anđeli 2”, “Urgentni Centar”, “Kolo sreće”) zagrejaće publiku za nastup Jorgovana, benda koji već godinama žari i pali širom regiona. Najmirišljaviji boemski punk bend svojom energičnošću nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Na kraju večeri, kao šlag na tortu – legendarni KBO! Ovo je bend koji ne treba preterano najavljivati. Vuja i ekipa to rade već ravno 40 godina, pa će publika ove godine na festivalu “duvati i svećice“.

KBO! (Arsenal Fest 2021)/ Photo: AleX

Treće festivalsko veče, nedelja, 1. maj. ove godine kao poklon gradu, otvoriće nastup Osnovne muziče škole “Božidar Trudić“ iz Smederevske Palanke, nastupom svojih polaznika.

Bend Lusteri iz Aranđelovca su “domaći” u Smederevskoj Palanci, a nastupima u Beertiji kupili su srca tamošnjih ljubitelja dobre muzike. Oni će da nastupe u nešto drugačijem sastavu nego što smo su fanovi navikli, ali to ostavljaju kao malo iznenađenje.

Ove godine festival će se završiti nastupom Đorđa Davida i Ivane Peters i benda Death Saw.

Death Saw i Đorđe David već godinama sviraju zajedno i pored autorskih pesama oduševljavaju publiku hitovima Generacije 5 koje je Đorđe oduvek izvodio na unikatan i moćan način, a u poslednje vreme zajedno sa njima peva i Ivana Peters, verovatno najbolji ženski vokal u Srbiji.

Negative (Kombank dvorana)/ Photo: AleX

Ulaznice za koncert možete da kupite u Punk Rock Cafeu i cafeu Sokače u Smederevskoj Palanci, cafeu Moment u Velikoj Plani, Dvorištancetu u Mladenovcu, kao i da naručite uplatom na račun.

Cene ulaznica: Prvo veče 1300, drugo veče 1000 dinara, a komplet možete da nabavite po  promotivnoj ceni od 1800 dinara. Ulaz na poslednje veče festivala je besplatan.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime