Robi Kriger: Još tražim svoj ukradeni SG Special iz ’63. Serijski broj je 88779, ako znate nešto, javite… Ozbiljno!

0
219
Robi Kriger SG Special. screenshot YouTube @thedoor
Oglasi

Robi Kriger, gitarista benda The Doors, traži pomoć od gitarističke zajednice u pronalaženju veoma posebne ukradene gitare: njegove dragocene Gibson SG Special iz ranih ’60-ih godina.

Ova električna gitara korišćena je tokom njegovih ranijih godina s bendom The Doors, pre nego što je ukradena iz prostora za probe benda oko 1967. godine. Sada, u razgovoru za Guitar World, Kriger je ponovio svoj poziv za pomoć u pronalaženju instrumenta.

– Srećom, uspeo sam da pronađem drugu, sličnu – kaže Krieger za GW. – Ali još uvek tražim svoj originalni SG… Ako bilo ko tamo zna nešto o tome, molim vas, pozovite me. Ozbiljno!

Borba s drogom, rakom i jednim vrlo besnim monahom… Gitarista Doorsa Robi Kriger objavljuje memoare

Iz tog razloga, član benda The Doors moli sve vlasnike Gibson SG Special gitara iz 1963. ili 1964. godine da provere zadnji deo svojih gitara i potraže serijski broj 88779. Svi sa mogućim informacijama mogu da se obrate na FindRobbysGuitar@gmail.com.

Iako je Kriger bio tadovoljan zamenskim SG – modelom iz 1967. godine, takođe crvenim, koji je nabavio nakon što je original nestao – još uvek se nada da će jednog dana moći da otkupi originalni instrument.

Robi Kriger: Ne shvatam zašto ljudi toliko vole Telecastere. Za mene je Strat mnogo bolji…

Gitarista ponavlja poziv za pomoć, budući da je prvi put upućen 2021. godine, kada je Kriger objavio i video opisujući karakteristične osobine gitare i njenu istoriju i – netačno naveo serijski broj kao 952727.

– To je bila crvena Gibson SG Special, imala je P-90 magnete, crne. Kupio sam je u zalagaonici Ace Loans u Santa Monici – rekao je Kriger u snimku.

– Ovo je bila gitara na kojoj sam imao audiciju za The Doors. Takođe je bila gitara na kojoj sam napisao ‘Light My Fire’, svirao je na Whiskey [A-Go-Go], na London Fog, svirao je na The Ed Sullivan Show i koristio je na prva dva albuma benda. Onda jednog dana, nestala je – neko je ukrao iz našeg prostora za probe.

Navodno je gitaru izbacio iz glave sve dok nije počeo da radi na svojoj biografiji “Set the Night on Fire” kada mu je, kao deo istraživanja, jedan obožavalac benda The Doors dostavio manifest sa stare turneje.

Kada je tog 4. januara 1967. izašao album jednostavnog naziva “The Doors” niko nije mogao da zna da rokenrol nikad više neće biti isti…

Dokument je sadržao serijski broj za SG Special, koji Kriger nije sačuvao u zapisima. Ta informacija se kasnije pokazala netačnom, a Kriger je sada saznao pravi broj – 88779.

HL/Izvor: Guitar World

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime