Borba s drogom, rakom i jednim vrlo besnim monahom… Gitarista Doorsa Robi Kriger objavljuje memoare

0
311
Oglasi
Robi Kriger/Photo: @OfficialRobbyKrieger
Robi Kriger/Photo: @OfficialRobbyKrieger

Gitarista Doorsa Robi Kriger objaviće svoje prve memoare “Set the Night on Fire: Living, Dying, and Playing Guitar With the Doors”, ovog oktobra.

Knjiga napisana sa Džefom Alulisom govori o Krigerovoj priči kroz niz vinjeta, od zalagaonice u kojoj je kupio prvu gitaru i njegovom tinejdžerskom ekspreminetu s drogom, do prvih sesija pisanja sa Džimom Morisonom do neprijatnih prvih koncerata po dvorištima i praznim barovima.

Bez Morisona ne bi bilo kultnog benda, ali da li bi ga bilo bez ovog momka…? 10 hitova The Doors s prepoznatljivim pečatom Reja Manzareka

Gitarista Doorsa takođe će podeliti nikad ispričane priče iz svog mandata u bendu, uključujući svoju perspektivu legendarnih trenutaka poput zloglasnog incidenta u Nju Heveneu i sesija snimanja kultnih albuma benda.

– Kriger takođe ulazi u potresne detalje o najtežim borbama u njegovom životu, počev od zavisnosti od droge, mentalnog sloma brata blizanca do sopstvene borbe sa rakom – saopštio je izdavač Little, Brown o memoarima. – Protivteža tuzi su šaljive anegdote o susretima s nestabilnim fanovima, poznatim muzičarima i jednim zaista besnim monahom.

"Set the Night on Fire: Living, Dying, and Playing Guitar With the Doors
Set the Night on Fire: Living, Dying, and Playing Guitar With the Doors

“Set the Night on Fire: Living, Dying, and Playing Guitar With the Doors”, stiže 12. oktobra putem Little, Brown.

Pored rada na svojim memoarima i izdavanja prvog samostalnog albuma u više od 10 godina (The Ritual Begins at Sundovn), Kriger je proveo pandemiju objavljujući tutorijale za gitaru na YouTube stranici Doorsa, u kojima je gitarista podelio svoje trikove iza pesama kao šti su “Moonlight Drive”, “Love me Two Times” i “Roadhouse Blues”.

Mr. Mojo Risin… Bubnjar legendarnih The Doors otkrio kako je ovaj stih završio u pesmi “L.A. Woman” i šta zapravo znači

U junu su objavljena “The Collected Works of Jim Morrison: Poetry, Journals, Transcripts and Lyrics” Džima Morisona, knjiga od 600 stranica – sastavljena u saradnji s njegovim legatom – koja je objedinila većinu njegovih prethodno objavljenih dela, od tekstova pesama do poezije (“Horse Latitudes,” “The Celebration of the Lizard”), kao i celina posthumno objavljenih zbirki “Wilderness” i “The American Night”.

HL/Izvor: rollingstone.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime