Robert Smit jasan i glasan: The Cure neće svirati u Kataru

0
481
The Cure/ Photo: AleX
Oglasi

Robert Smit je još jedan odmuzičara koji je potvrdio da neće nastupiti na ceremoniji otvaranja FIFA Svetskog kupa 2022. u Kataru, našalivši se da mu je žao što mora „ da razočara” fanove The Cure.

U ironičnom tweetu u kojem se osvrnuo na nedavna nagađanja, pevač i gitarista The Cure napisao je:

“Žao mi je što sve moram da razočaram, ali uprkos glasinama nećemo biti headlineri svečanog otvaranja Svetskog prvenstva. #breadandcircuses.”

U sledećoj objavi Smit se našalio:

“Obavestio sam i Gareta Sautgejta da nisam dostupan za reprezentaciju”, dodajući: „Ako vas zanima, vidoviti Bob predviđa da neće pobediti niko osim Katara”.

Pravi tajming… Netflix objavio dokumentarac o kriminalu u FIFA

Pre Smita i Dua Lipa je demantovala „upletenost“ u Svetsko prvenstvo. Takođe je pozvala Katar da ispuni svoja obećanja o ljudskim pravima. U izjavi objavljenoj na Instagramu, Lipa je rekla:

“Trenutno se puno nagađa da ću nastupiti na ceremoniji otvaranja Svetskog kupa u Kataru. Neću nastupati, niti sam ikada bila uključena u bilo kakve pregovore oko nastupa. Bodriću Englesku izdaleka”.

Nadalje je rekla:

“Radujem se poseti Kataru kada ispuni sva obećanja o ljudskim pravima koji su dali kad su dobili pravo domaćinstva Svetskog kupa”.

Ovaj bedelje takođe otkriveno da je Rod Stjuart odbio gotovo milion dolara za nastup na Svetskom prvenstvu, rekavši da to “nije u redu”.

Rod Stjuart je veliki fudbalski fan, ali neće u Katar ni za milion dolara: Stvarno ne bi bilo u redu…

Uprkos kontroverzama, selektor Engleske Garet Sautgejt obećao je da će njegovi igrači govoriti o kršenju ljudskih prava tokom turnira.

– Uvek smo razgovarali o temama za koje smatramo da bi trebalo isticati, posebno o onima na koje smatramo da možemo da utjičemo – rekao je. – Što se tiče LGBT zajednice, zalažemo se za inkluzivnost i izrazito smo čvrsti u tome. Mislimo da je to važno u smislu svih naših navijača.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime