Ridli Skot snima film o slavnom bendu iz 70-ih, i to nije slučajno…

0
249
Ridli Skot/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Sa svojim filmom “Bob Marley: One Love” u bioskopima, Paramount Pictures brzo radi na još jednoj visokoprofilnoj biografskoj priči o popularnoj muzičkoj grupi i izgleda da je pronašao režisera sa A liste koji će voditi projekat.

Iako dogovor još nije postignut, izvori kažu da Ridli Skot pregovara o režiji neimenovanog filma o grupi Bee Gees, piše Deadline.

Ridli Skot odgovorio na kritike porodice Guči: Treba da budete je…. srećni, dobili ste najbolje glumce na svetu

Skot će da producirati zajedno sa svojim partnerskim producentom Majklom Prusom, a Paramount distribuira film širom sveta.

Iako ovo nije tipičan žanr po kome je Skot poznat, nekoliko faktora je dovelo do toga da se studio odluči baš za njega.

Ridli Skot okrivio milenijalce za neuspeh svog filma: Ništa ih ne zanima osim da bulje u mobilni telefon…

Prvo, Skot je nedavno završio snimanje nastavka svog velikog hita “Gladijator” i, prema izvorima, rani materijal je oduševio izvršne direktore.

Poznat je po brzom pronalaženju svojih sledećih projekata, i kada je produkcija završena prošlog meseca, studio mu je brzo dostavio najnoviju verziju scenarija za film o bendu Bee Gees, pre nego što je pronašao sledeći projekat.

Što se tiče Skota, režiser ima dugotrajan odnos sa legendarnom grupom koji datira još od vremena kada je pokušavao da lansira svoju režisersku karijeru.

Braća se, preko velikog mora, vratila kući…  Na ostrvu Man otkrivena statua Bee Geesa

Ta veza je Robert Stigvud, menadžer koji je tada bio sa bendom i igrao je veliku ulogu u njenom ponovnom usponu sedamdesetih godina tokom ere diska, istovremeno se baveći produkcijom filmova.

Stigvud je pokušao da angažuje Skota na srednjovekovnom filmu “Castle Accident” u kojem bi glumili tri brata grupe, Bari, Robin i Moris.

Na kraju film nikada nije zaživeo (Ridli Skot je umesto toga režirao film “The Duelist”), ali želja da se ispriča neka vrsta priče sa grupom je ostala, i sada skoro 50 godina kasnije Skot ima tu šansu.

Ridli Skot, bez pardona: Pola sveta vode idioti, drugu polovinu tirani

Paramount je 2019. godine dobio prava na imanje porodice Gib, kao i prava korišćenje pesama.

Bee Gees su imali više od 220 miliona prodatih ploča, što ih je učinilo jednom od najprodavanijih grupa svih vremena.

Ladies and Gentlemen… The Dee Gees: Foo Fighters obradili hit singl Bee Geesa “You Should Be Dancing”

Iako su Bari, Robin i Moris prvo počeli da nastupaju zajedno krajem 1950-ih fokusirani na folk i soft rok, njihova popularnost je eksplodirala nakon što su napisali pesme za film “Saturday Night Fever” koje su podstakle popularnost diska i dovele do jednog od najprodavanijih albuma ikada; za svoj rad su osvojili pet Gremija, uključujući Album godine.

Iako ih je uspeh učinio poznatim, bogatim i neizbrisivim muzičkim delom sedamdesetih godina, njihova pozicija kao simbola diska dovela ih je u nezavidan položaj kada je došlo do konačnog otpora prema celokupnom “poliesterskom” stilu života.

Kada je Moris Gib iznenada preminuo u januaru 2003. godine u 53. godini života, Bari i Robin su povukli ime grupe pre nego što su se reformisali 2009. godine. Robin je preminuo tri godine kasnije u 62. godini.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime