Braća se, preko velikog mora, vratila kući…  Na ostrvu Man otkrivena statua Bee Geesa

0
452
Oglasi
Bee Gees, statua na ostrvu Man/Photo: screenshot
Bee Gees, statua na ostrvu Man/Photo: screenshot

Na ostrvu Man, gde su braća Gib rođena, otkrivena je statua legendarnog muzičkog trija Bee Gees.

Bronzani prikaz Barija, Morisa i Robina Giba na obali u Daglasu “vrlo brzo bi trebalo da postane velika lokalna atrakcija”, rekao je lider saveta koji je doneo odluku da se statua postavi, Dejvid Kristijan.

Projekat čija je izrada koštala 170.000 funti naručen je 2019. godine, ali je odložen zbog Covida.

Bee Gees, statua na ostrvu Man/Photo: screenshot
Bee Gees, statua na ostrvu Man/Photo: screenshot

Umetnik Endi Edvards rekao je da je statua, inspirisana video snimkom za disko hitove grupe “Stayin’ Alive” iz 1977, “od prvog dana bila velika zabava”.

PRIČA O TRI KRALJA DISCA… OBJAVLJEN TREJLER FILMA O BENDU BEE GEES

Edvards, umetnik koji stoji i iza statue The Beatlesa u Liverpoolu, rekao je da je lokacija na šetalištu Daglas važna kako bi se pokazalo da se grupa “vratila u grad, stigavši preko mora”.

On je rekao je da je imao za cilj da “uhvati ono prepoznatljivo šepurenje” trojice braće u statui. Rekao je da je najizazovniji deo projekta rekreiranje “vrlo prepoznatljive kose” trija.

– To je jedna od najlepših stvari u skulpturi jer ta vrsta zauzima deo pokreta i duha koje muzika obično daje – dodao je.

– Želeo sam da imam osećaj da se tako nešto kreće kroz njih, a oni hodaju u vremenu, hodaju u ritmu, dečaci su se vratili.

Gospodin Kristijan rekao je da su posetioci napravili “desetine hiljada fotografija” sa sličnim statuama Džordža Formbija i Normana Vizdoma u gradu i da će interesovanje za novu skulpturu verovatno biti “desetostruko”.

Kultni bend je još ranije, 2031. godine, dobio spomen ploču ispred njihovog bivšem doma u St Catherine’s Drive, u centru grada.

HL/Izvor: bbc.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime