Bajaga proslavio rođendan u Lisabon baru i najavio koncert za 21. april u mts Dvorani

0
1212
Bajaga rođendan/Photo: Alex
Oglasi

Momčilo Bajagić – Bajaga slavio je danas 64. rođendan pred medijskim ekipama u beogradskom Lisabon baru gde je najavio koncert sa svojim Instruktorima 21. aprila u mts Dvorani u čast 40 godina od izlaska albuma “Pozitivna geografija” i 40 godina postojanja benda.

Bajaga i instruktori su svirali 21. aprila 1984. godine koncert na kojem su predstavljali svoj album “Pozitivna geografija”, a hroničari pop kulture u ondašnjoj SFRJ zabeležili su da je jedan od Instruktora, Žika Milenković, megafonom pozivao ljude na koncert, a članovi benda su se rukovali sa svim posetiocima koncerta.

Bajaga rođendan/Photo: Alex

Bajaga se zahvalio svim ljudima koji su došli na njegov rođendan.

– Lepo je da smo dočekali ovaj trenutak. Pre mts Dvorane sviraćemo 18. aprila u zagrebačkoj tvornici. Prvi koncert smo svirali u Kulušiću 18. aprila 1984. godine. Sada nema Kulušića, pa ćemo svirati u Tvornici – rekao je Bajaga i posebno se zahvalio učenicima Osnovne škole Vožd Karađorđe od kojih je dobio tortu sa sa slatkim detaljima iz pesama benda.

Direktorka je uspela… Klinci iz aleksinačke škole imaće rok bend, Bajaga i instruktori poklonili gitaru i pojačalo

Bajaga je rekao da je najviše uživao u koncertima i probama u 40 godina dugoj karijeri jednog od najugovečnijih bendova u ovom delu Evrope.

– Uvek smo nalazili načina da dođemo do naše publike. Komunicirali smo muzikom i pozitivnom energijom sa ljudima bez obzira na različite istorijske okolnosti koje su ponekada nesnosne – kazao je Bajaga.

Bajaga je najavio da će 21. aprila u mts Dvorani svirati samo pesme sa albuma “Pozitivna geografija”, ali da nije siguran da li će članovi benda uspeti da se rukuju sa svim ljudima koji budu došli na koncert.

Bajaga rođendan/Photo: Alex

– Nije realno da ćemo uspeti da se rukujemo, a i da se slikamo sa svim poštovaocima našeg benda. Prisustvo mobilnih telefona svaki susret među ljudima može da pretvori i u fotografisanje. kasniće koncert – kazao je Bajaga.

Uskoro će izaći i knjiga poezije Momčila Bajagića Bajage.

– Skupio sam konačno sve pesme koje sam napisao sa naš bend ali za druge. Biće to zanimljiva knjiga – kazao je Bajaga.

Bajaga najavio reprizu koncerta iz 1984. – želi da bude haotično, pomoću štapa i kanapa, baš kao nekad…

Fotografkinja Goranka Matić je fotkala bend za omot prvog albuma benda “Pozitivna geografija” i napomenula je da im je tada bila kao starija sestra.

– Fotografije za omot albuma su nastale u mojoj dnevnoj sobi. Bio je to klasičan ručni rad – kaže Matić i najavljuje foto-momografiju sa fotografijama iz svih peroda aktivnosti benda.

Goranka Matić/ Photo: Alex

Gane Pecikoza, menadžer benda Bajaga i instruktori rekao je da su u planu koncerti povodom retkog jubileja.

– Zakazali smo 42 koncerta ove godine. Bend će svirati u inistranstvu, ali u svim većim gradovima regiona – kazao je Pecikoza.

HL/Izvor: Tanjug

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime