Rajkers ima novog robijaša… Vajnstin prebačen u zloglasni njujorški zatvor u kojem su bili i Sid Višiz i Tupak Šakur

0
243
Oglasi
Harvi Vajnstin/Photo: YouTube printscreen
Harvi Vajnstin/Photo: YouTube printscreen

Bivši filmski producent Harvi Vajnstin prebačen je u zloglasni njujorški zatvor Rajkers, deset dana nakon što je osuđen za silovanje i seksualni napad.

Šesdesetsedmogodišnji producent se od istorijske presude 24. februara nalazio u bolnici na Menhetnu, nakon što se žalio na bolove u grudima.

Vajnstin, čiji su filmovi osvajali Oskare, posle operacije je prevezen u bolničku jedinicu u Rajkersu, rekao je agenciji AFP njegov portparol Džuda Engelmajer.

– Uklonjeno mu je začepljenje – rekao je Engelmajer. Nekoliko američkih medija prenelo je da je Vajnstinu ugrađen stent.

MISTERIJA DUGA 39 GODINA: DA LI JE SID UBIO NENSI?

Vajnstin je proglašen krivim za seksualni napad na bivšu asistentkinju Mimi Haleji 2006. i za silovanje Džesike Man, bivše glumice, 2013.

Oslobođen je krivice po dve tačke optužnice za predatorski seksualni napad za šta je mogao da dobije doživotni zatvor.

#MeToo pokret protiv neprimerenog seksualnog ponašanja na presudu se osvrnuo kao na istorijsku, ali Vajnstinov tim najavljuje žalbu.

Rajkers je jedan od najpoznatijih američkih zatvora u kojem su bile zatvorene slavne osobe popud Sida Višiza iz Sex Pistolsa, rapera Tupaka Šakura i bivšeg generalnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda, Dominika Stros-Kana.

Veliki kompleks, poznat po redovnim nasilnim ispadima protiv zatvorenika i čuvara, biće zatvoren 2026. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=2-HCH6lRjw4

HL/Izvor: n1info.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime