“Pučinijevih 12 strana ljubavi”… 100 minuta koncertne magije na Kolarcu povodom 100 godina od smrti velikog kompozitora

0
284
Dario di Vijetri, Marija Jelic, Gjorgji Cuckovski, foto Marija Erdelji
Oglasi

Uz ovacije publike, operski gala koncert “Pučinijevih 12 strana ljubavi” održan je 14. februara 2024. u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta.

Ovaj muzički spektakl osmišljen je povodom obeležavanja 100 godina od smrti velikog italijanskog kompozitora Đakoma Pučinija (1858 – 1924). Karte za ovaj koncert bile su rasprodate danima unapred.

Binicki orkestar, foto Marija Erdelji

Na koncertu u Kolarčevoj zadužbini nastupili su tenori Dario di Vijetri iz Italije i Gjorgji Cuckovski iz S. Makedonije, sopran Marija Jelić iz Srbije, koja je i idejni tvorac programa, uz pratnju ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” i vođstvo italijanskog dirigenta Mauricija Kolasantija.

Koncert je počeo orkestarskim izvođenjem muzike iz opere Vilise, zatim su usledile arije iz opera Lastavica, Boemi, Sestra Anđelika, Madam Baterflaj, Đani Skiki, Manon Lesko, Kći zapada i Toska.

Marija Jelić, Dario di Vjetri i Đorđi Cuckovski zajedno su na bis izveli ariju “Nessun Dorma” iz finalnog čina Pučinijeve opere Turandot, što je jedna od najpoznatijih tenorskih arija, čime je trijumfalno završen koncert koji je trajao oko 100 minuta i koji je proveo publiku kroz vanvremensku muziku čuvenog kompozitora Đakoma Pučinija.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime