Thievery Corporation se posle 5 godina vraćaju u Beograd, evo koliko koštaju ulaznice…

0
148
Thievery Corporation/Photo: Lucky Lazarevic
Oglasi

Vrhunska svetska muzička atrakcija Thievery Corporation ponovo će, posle pet godina, 17. jula održati koncert u Beogradu, na Kalemegdanu, u organizaciji agencije Long Play.

Mnogoljudni američki sastav je leta 2019. priredio posetiocima spektakularan doživljaj na stadionu Tašmajdan, a pamte se i njihova dva nezaboravna nastupa poslednjih godina na Arsenal festu u Kragujevcu.

POKRENULI BEOGRAD NA PLES S OSMEHOM… Thievery Corporation blistali na Tašu

Bend je 1995. u Vašingtonu osnovao producentski i autorski duo, Rob Garza i Eric Hilton.

Thievery Corporation skoro tri decenije kombinuju razne ritmove poput brazilskih, jamajčanskih, evropskih, indijskih… Smatraju se zaslužnim za nastanak čitavog podžanra elektronske muzike, oplemenjene upotrebom regea, daba, hip-hopa, downtempa, indijskog trip-hopa i bosa nove, što se čuje u pesmama “The Richest Man In Babylon”, “Sweet Tides”, “Lebanese Blonde”, “Until the Morning”, “Letter To the Editor”… Tekstovi njihovih numera su na engleskom, španskom, francuskom, italijanskom, persijskom, portugalskom, rumunskom i hindi jeziku.

Thievery Corporation/Sf, Long Play

Kao jedinstveni svetski fenomen, Thievery Corporation uspeli su da bez velikih radijskih hitova, skupih spotova i podrške velikih diskografskih kuća, dođu do velikog uspeha i hedlajnerskih nastupa na festivalima kao što su Coachella, Lollapalloza…

Spisak njihovih saradnika čine brojna poznata imena – Dejid Birn, Bebel Gilberto, Perri Farel, The Flaming Lips… Rob Garza kaže:

– Kada smo počeli, želeli smo da pravimo muziku koja je jednom nogom u prošlosti, a drugom u budućnosti. U to vreme nije bilo interneta, tako da je prozor u svet bio kroz vašu kolekciju ploča. Tako bismo pronašli sve ove prelepe, egzotične, inspirativne zvukove, i bilo je prirodno da počnemo da sarađujemo sa različitim umetnicima.

Cena ulaznica za koncert Thievery Corporation 17. jula na Kalemegdanu u promo periodu je 3.000 dinara. Karte mogu da se kupe putem sajta www.tickets.rs i na njihovim prodajnim mestima.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime