Prvi veliki samostalni koncert Texas Flooda 28. februara u DOB-u

0
272
Oglasi
Texas Flood/Photo: KC Ribnica (Jelena Krunić - Slavković)
Texas Flood/Photo: KC Ribnica (Jelena Krunić – Slavković)

Poznati srpski rock-blues bend Texas Flood održaće koncert u petak, 28. februara u Domu omladine Beograda.

Bend koji je u Beogradu, ali i širom Srbije, poznat po vrhunskim svirkama na festivalima i u klubovima, na prvom velikom samostalnom koncertu priprema poseban muzički užitak za sve iskrene ljubitelje roka i bluza.

Podršku će im dati i specijalni gosti, među kojima će biti proslavljeni muzičari i autori koji izuzetno cene rad ovog benda.

Mr. Swagger/ Photo: AleX
Mr. Swagger/ Photo: AleX

Texas Flood je prošle godine objavio prvi album na srpskom jeziku, na kome se pored autorske pesme nalaze bluz obrade hitova jugoslovenskih rok legendi, od Azre do Pop mašine.

Album “Tražim ljude kao ja” predstavlja poziv na povratak pravim muzičkim vrednostima i uzorima, anovo odelo pesama Džonija Štulića, Gorana Bregovića, Roberta Nemečeka, Zorana Predina, Dade Topića i Janeza Bončine skrojili su Nenad Zlatanović i Vladimir Golubović.

– Ideja za ovaj projekat potekla je od našeg cenjenog rok publiciste Pece Popovića, a presrećni smo zbog svih komplimenata koje smo dobili od autora pesama. Ovim albumom smo odali počast našim muzičkim herojima i uzorima sa ovih prostora i na svoj način se zahvalili i onima koji su još uvek muzički aktivni i onima koji to nisu. Pre svega, imali smo potrebu da podsetimo na postojanje ovih velikih pesama, da im damo novu, našu energiju, da ih osvetlimo jednim potpuno novim svetlom i zvukom i da ih predstavimo publici koja je mlađa od njih, a to ćemo najbolje uraditi na koncertu – izjavio je Nenad Zlatanović aka Mr Swagger, frontmen Texas Flooda.

Texas Flood/ Photo: Aleksandar Milovanović
Texas Flood/ Photo: Aleksandar Milovanović

U recenziji albuma “Tražim ljude kao ja” publicista Petar Popović je napisao: “Neša je od svetih pesama moje generacije napravio ličnu molitvu za svoje pokolenje. Sve vreme on začarava izabranu pesmu, šaljući je u vaš privatan posed, kako biste čuli dodatnu poruku te sedme žice njegove gitare.”

Bend Texas Flood postoji od 2004. godine i do sada su održali više od 1.000 nastupa na festivalima i u klubovima u zemlji i regionu.

Nenad Zlatanović je za 15 godina rada stekao reputaciju jednog od vodećih gitarista u Srbiji, sarađivao je i nastupao uz velike svetske muzičare kao što su: ZZ Top, Beth Hart, Billy Gibson, Stan Webborn… a mentor mu je bio proslavljeni bluz muzičar Ian Siegal.

Ulaznice  za beogradski koncert možete da nabavite na svim prodajnim mestima Ticket Visiona po ceni od 900 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime