Spajanje nespojivog… Sastav nemanja objavio debi album – “Tarot Funk”

0
230
nemanja/Photo by Lucija Sever
Oglasi
nemanja/Photo by Lucija Sever
nemanja/Photo by Lucija Sever

Sastav nemanja (s malim n), čiji je idejni tvorac pulski muzički umetnik Luka Šipetić, objavio je album “Tarot Funk”.

“Tarot Funk” je Šipetić snimao sam, producirao i miksovao u kućici nedaleko od Pule u januaru 2019. Album predstavlja svojevrsni hommage zvuku Thai funka, Afro-funka, anatolijskog (turskog) rocka sedamdesetih i kambodžanskog psych rocka šezdesetih. Specifičnost albuma je ta da su pesme pisane za posebno odabrane Tarot karte, čija simbolika, zajedno s muzikom stvara narativnu celinu koju je potrebno da slušalac sam otkrije.

Osim Šipetića nemanju čine Matej Perić (bubanj), Karlo Lugarić (perkusije) Laura Matijašević (bass), Leo Beslać (organ, synth) i Luka Šipetić (gitara). Vizualni deo nemanje upotpunjuje Branimir Štivić (Die Zoone) čije projekcije nastaju live – tokom samog nastupa benda.

Album je do sada predstavljen javnosti na radijskim emisijama posvečenim world i psihodeličnoj muzici u SAD-u, Kanadi, Turskoj, Kipru, Japanu, Brazilu, Meksiku, Francuskoj, Nemačkoj, Rusiji, Italiji, Australiji i Španiji, a našao se i uključen u epizodi Bandcamp Weekly koja na homepageu Bandcampa promoviše nove muzičke nade.

Koncertno aktivan od aprila 2019. nemanja je za kratko vreme prohujao po festivalima na obali poput Indirekta, Tam-Tam i Velvet festivala, a već su nastupali i uz bendove poput Algires i Kikagaku Moyo. Prošle jeseni su rasprodali nekoliko koncerata, a najavljuju niz svirki po regionu.

“Tarot Funk” je proglašen jedniim od desetak najboljih albuma godine od strane uglednih muzičkih publikacija i kritičara sa Balkana. Album je upravo objavljen na svim digitalnim platformama pod etiketom Ammonite Records, koja pored digitalnog izdanja u februaru 2020. godine objavljuje album i na gramofonskoj ploči.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime