Premostili generacijski jaz… Rolling Stonesima nagrada BRIT Billion Award za ostvarenih milijardu streamova

0
215
The Rolling Stones_Press Photo_credit Mark Seliger
Oglasi

Grupa The Rolling Stones dobila je posebno priznanje BRIT Billion Award povodom ostvarenih milijardu streamova u karijeri u Velikoj Britaniji, prema podacima Official Charts Company, dok je istovremeno njihov novi album ‘Hackney Diamonds’, postao njihov 14. album broj jedan.

The Rolling Stones zavladali britanskim top listama… i konačno se izjednačili s liverpulskim “bubama”

Prema podacima koje je objavila British Phonographic Industry (BPI) Rolling Stonesi su postali najdugovečniji muzičari koji su dobili ovu nagradu. Dr. Džo Tvist, izvršni direktor BPI, rekao je tim povodom:

– Malo je muzičara koji su premostili generacijske podele na način na koji su to učinili Rolling Stones. Njihove kultne pesme i albumi određuju eru, ali bend ostaje savremen kao i uvek. BPI je oduševljen što može da ih počasti nagradom BRIT Billion Award, koja naglašava bezvremensku privlačnost njihove muzike i opseg u kojem se sada povezuju s novim talasom obožavalaca zahvaljujući streamingu.

Kad “zaprže” zajedno The Rolling Stones i Pol Makartni… Pogledajte lyric video za “Bite My Head Off”

Nagrada BRIT Billion Award službeno je pokrenuta u maju 2023., a Rolling Stones su postali 25. izvođač koji je dobio tu čast, posle Maraje Keri, Vitni Hjuston, grupa Queen, ABBA, Coldplay, Olivije Rodrigo, Bili Ajliš, Eli Gulding, Luisa Kapaldija i RAYE.

Sve o novom albumu The Rolling Stonesa “Hackney Diamonds”… Da li je stvarno” istorijski”?

Početkom ovog meseca, Ed Širan postao je prvi britanski umetnik koji je dobio posebnu nagradu Gold BRIT Billion Award za više od 10 milijardi streamova u Velikoj Britaniji.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime