Preminuo čuveni menadžer i “kralj nameštaljki” Velibor Džarovski

0
282
Velibor Džarovski, screenshot YouTube
Oglasi

Čuveni estradni menadžer Velibor Džarovski, čovek kog su zvali “kralj nameštaljki”, preminuo je u 75. godini, javljaju mediji u Severnoj Makedoniji!

Džarovski je bio menadžer mnogim estradnim zvezdama i, između ostalog, zastupao je Zdravka Čolića i Bijelo Dugme. Organizovao je mnoge koncerte, a nikada nije krio da je tokom svog života nameštao sportske utakmice.

Dao je na stotine intervjua u kojima se javno hvalio kako je namestio oko 80 fudbalskih utakmica jugoslovenske fudbalske lige. Svojevremeno je u razgovoru za Telegraf otkrio da su svi klubovi nameštali.

– Zvezda je najmanje nameštala, jer Zvezda nije imala zašto da namešta. Imala je najjači tim u Evropi. Imali su svoje filijale i Dinamo i Partizan, ali Zvezda tada to nije radila.

Velibor je znao da namesti i “humanitarni koncert” kako bi vraćao kockarske dugove i novac koji je gubio u kockarnicama, pa je odlučio jednom prilikom da “zavrne” i velike zvezde bivše Juge.

– Ja sam mnogo para u Crnoj Gori izgubio tada, u kazinu “Avala”, a tamo su na Vidikovcu, Miločeru, u Bečićima pevali Jasna Zlokić, Maja Odžaklijevska, Zdravko Čolić, Danijel, grupa Makadam… Uzeo sam manekenke i prijatelje da mi pomognu, a samo je Maja znala – ja sam im rekao da tamo, gde se “Stara Budva” gradi, napravimo humanitarni koncert jer je kugla pala i ubila radnika, a deca ostala siročad. Pak, taj što je nastradao od kugle sam ustvari bio ja, a to je bila “kugla iz ruleta”. I napravili smo koncert, pa su došli i političari i dali pare… Posle sam rekao ovima što su pevali, ali sam im zato ja kasnije vratio tezge – iskren je uvek bio Džarovski.

Najpoznatije Veliborovo nameštanje je na utakmici četvrte makedonske lige Leskoec − Velgošti, koja je odigrana 1971., a završila se rezultatom 134:0, ali i jedna drugoligaška rukometna utakmica koja se završila rezultatom 0:0.

– Morao sam da napravim taj rezultat 134:0 jer sam se plašio da drugi ne naprave veći, pa pošto su oni napravili da bude 96:0, ja sam morao da se osiguram i napravio sam veći.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime