Dead Man’s Bells objavili video singl “Retribution”…

0
117
Dead Man's Bells/Photo: Marija Nenadić
Oglasi

Lučansko – užička neo – prog rock petorka Dead Man’s Bells objavila je novi video singl pod nazivom “Retribution”.

Posle samizdat singla “Path To Righteous” iz 2021. godine, bend se primarno fokusirao na uvežbavanje autorskog materijala i predprodukciju debi albuma, koja je prošle godine privedena kraju.

Rad na snimanju pesama je u toku, a ovom prilikom hteli su da se predstave publici u žanrovski malo drugačijem ruhu, što je i ovekovečeno saradnjom sa jednom od glavnih regionalnih izdavačkih kuća – Geenger Records iz Hrvatske.

Dead Man’s Bells – Retribution by Uroš Ristivojević

Prema rečima gitaristkinje benda i autorke spota Vasilije Ristivojević “Retribution” se vizuelno samo simbolično tematski oslanja na koncept odmazde. Glavni lik odvažno prihvata emotivno stanje u kom se nalazi, što bi se i moglo shvatiti kao vrsta kazne. On mora da se podseti da se od unutrašnjeg nemira ne može pobeći, niti se može vratiti u neko bezbrižno vreme. Tražeći balans u svemu što ga mori, kreće se sam kroz prirodna prostranstva koja bi trebalo da predstavljaju um. Sa druge strane, izbor boja i atmosfere koje krase spot su čist odraz muzike.

Dead Man’s Bells/Photo: Marija Nenadić

“Retribution” je snimljen i produkcijski skockan u studiju PoDrum u Užicu kod Luke Jelisavčića, sa izuzetkom vokala koji su zabeleženi u studiju OFF kod Aleksandra Jovanovića u Sevojnu. Takođe, za cover art singla zadužen je bio Uroš Ristivojević. Momci i devojke za maj najavljuju još noviteta, stoga treba biti u pripravnosti i ispratiti ovu audio- vizuelnu “odmazdu” koju su nam podarili.

Pogledajte video za pesmu Retribution “Dead Man’s Bells”:

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime