Poslednja pesma Beatlesa “Now and Then” biće objavljena iduće sedmice…

0
201
The Beatles/Photo: Pinterest
Oglasi

Dugo očekivana nova i istovremeno poslednja pesma Beatlsea “Now and Then” koju su snimila sva četiri člana biće objavljena sledeće sedmice zahvaljujući istoj tehnologiji veštačke inteligencije (AI) koja je korišćena za poboljšanje zvuka u dokumentarnom filmu Pitera Džeksona “Get Back”.

– Evo ga, Džonov glas, kristalno jasan – rekao je Pol Makartni, navodeći da je uzbudljivo i u 2023. godini i dalje raditi na muzici Beatlesa i uskoro objaviti novu pesmu koju javnost nije čula, objavio je Guardian.

Pol Makartni najavio novo izdanje Beatlesa sa originalnim glasom Džona Lenona…

“Now and Then” je napisao i otpevao Džon Lenon kasnih 1970-ih u svom domu u Njujorku.

Lenonova udovica Joko Ono dala je 1994. godine demo snimak Polu Makartniju na kaseti sa napisom “Za Pola”, koja je takođe uključivala Lenonove demo snimke za “Free As a Bird” i “Real Love”.

Prvi put kada je Rik Rubin čuo Beatlese: Za mene su oni dokaz postojanja Boga…

Poslednje dve pesme završili su Makartni, Ringo Star i Džordž Harison i objavljene su kao singlovi u okviru projekta Beatles Anthology, dok je zbog tehnoloških ograničenja objavljivanje pesme “Now and Then” bilo odloženo.

Više od četvrt veka kasnije, Džekson je koristio softver uz pomoć veštačke inteligencije da demiksuje originalni audio snimak sa snimka Bitlsa iz 1970. godine, kada je grupa snimila svoj poslednji album “Let It Be” da bi se izolovali instrumenti i vokali za dokumentarnu seriju “Get Back”.

Koliko su ustvari albuma u karijeri prodali The Beatles… i da li se tim brojem meri popularnost?

Makartni je rekao da je tehnologija veštačke inteligencije korišćena da se “izvuče” glas Džona Lenona iz starog demo snimka da bi mogla da se dovrši pesma.

Novi spot na YouTube kanalu Beatlesa… “I’m Only Sleeping” u 1.300 uljanih slika

Beatlesi su se ponovo okupili 1995. godine i snimili Lenonove pesme “Free As A Bird” i “Real Love”, što su bili prvi novi snimci grupe posle 25 godina.

Tada su pokušali da snime i pesmu “Now and Then”, ali su odustali.

Nova tehnologija sada je to omogućila, a kako se navodi, ideja je došla iz dokumentarca o Bitlsima “Get Back” u kome je autor filma Piter Džekson koristio veštačku inteligenciju.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime