Ponovo radi Holivud… ili? Scenaristi prekinuli štrajk, glumci nisu

0
222
hollywood sign/Photo: Pixabay,com
Oglasi

Lideri sindikata scenarista i pisaca (VGA) i holivudski studiji postigli su u nedelju okvirni dogovor o okončanju štrajka scenarista posle skoro pet meseci, iako još uvek nije došlo do dogovora studija i glumaca koji štrajkuju.

Udruženje pisaca Amerike objavilo je dogovor u zajedničkoj izjavi sa Alijansom filmskih i televizijskih producenata (AMPTP), grupom koja u pregovorima predstavlja studije, servise za striming i produkcijske kompanije, prenosi AP.

Nije Holivud tako bezdušan… Meril Strip, Kluni, Dikaprio, Džej Lo, Švarci… uplatili po milion dolara za pomoć glumcima u štrajku

“‘VGA je postigla provizorni sporazum sa AMPTP-om. Ovo je omogućila trajna solidarnost članova VGA i izvanredna podrška naše braće i sestara iz sindikata koji su nam se pridružili na linijama za proteste više od 146 dana”, navodi se u mejlu koji je sindikat poslao svojim članovima.

Sindikalac u duši… Tom Morelo priredio mini koncert za holivudske štrajkače

U saopštenju se takođe navodi da sindikat nastavlja sa pozivima ”izvršnim direktorima srudija i strimera i AMPTP da se vrate za sto i sklope dogovor” koji članovi sindikata “zaslužuju i zahtevaju”, pošto još nisu nastavljeni razgovori između predstavnika studija i Udruženja filmskih glumaca.

“Ubi” ih štrajk… Premijera drugog dela “Dine” odložena za mart iduće godine

Dogovor o trogodišnjem ugovoru, do kojeg je došlo posle pet maratonskih dana obnovljenih pregovora VGA i AMPTP-a, kojem su se povremeno pridružili i rukovodioci studija, moraju da odobre odbor i članovi udruženja pre nego što se štrajk zvanično okonča.

Predloženo rešenje za štrajk pisaca usledilo je nakon što su razgovori nastavljeni prošle sedmice, prvi put u mesec dana, a navodno su pregovorima direktno učestvovali izvršni direktori kompanija Disney Bob Iger, Netflix Ted Sarandos i Warner Bros. David Zaslav.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime