Sindikalac u duši… Tom Morelo priredio mini koncert za holivudske štrajkače

0
175
Tom Morelo, xcreenshot YouTube
Oglasi

Gitarista grupe Rage Against The Machine Tom Morelo odsvirao je koncert iznenađenja štrajkačima ispred Paramount studija u Holivudu.

SAG-AFTRA, najveći sindikat u Holivudu, koji predstavlja 160.000 glumaca i izvođača, i Savez američkih pisaca (WGA) trenutno su u štrajku jer traže povećanje osnovne plate i reziduala u doba striminga.

Nije Holivud tako bezdušan… Meril Strip, Kluni, Dikaprio, Džej Lo, Švarci… uplatili po milion dolara za pomoć glumcima u štrajku

Govoreći pre nastupa, Morelo je rekao za NME da želi da stane rame uz rame sa glumcima i piscima: “Oni prave istoriju ovde na trotoaru ispred studija Paramount, a ja sam ovde da ih podržim i izrazim svoju solidarnost.”

Tom Morelo i Pussy Riot u zajedničkoj pesmi “Weather Strike”… Bunt, revolucija i – poruka za Putina

Gitarista, koji je sebe opisao kao “ponosnog sindikalnog čoveka”, aplaudirao je glumcima i piscima što su “pokrenuli svoju moć i pokazali šta znači solidarnost”.

Bred Pit prekinuo snimanje filma o Formuli 1 da bi podržao štrajkove u Holivudu

On je dodao da su štrajkovi koji su u toku u industriji zabave deo šireg pokreta organizovane radne snage širom zemlje koji su neki nazvali “vruće radno leto”.

– U Sjedinjenim Državama trenutno imamo najveći talas štrajkova i organizovanja u poslednjih 40 godina. U gradu trenutno imamo i hotelske radnike [u štrajku], tako da su redovi za proteste vrući – rekao je Morelo.

Dubler Harisona Forda se zapalio u znak podrške štrajku u Holivudu…

Morelov 15-minutni set uključivao je pesme “Union Song”, “Hold The Line”, “Union Town” i obradu pesme Vudija Gatrija “This Land Is Your Land”.

– Pravio sam muziku tokom celog svog života da bi se puštala na linijama fronta. Dakle, danas je samo još jedan dan u kancelariji u vezi s tim – rekao je Morelo, preneo je NME.

Pogledajte kako je to izgledalo:

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime