Nije Holivud tako bezdušan… Meril Strip, Kluni, Dikaprio, Džej Lo, Švarci… uplatili po milion dolara za pomoć glumcima u štrajku

0
277
Štrajk u Holivudu/SAG-AFTRA
Oglasi

Sindikat američkih glumaca SAG-AFTRA, koji je trenutno u štrajku, ima svoj fond za pomoć članovima. Otkako je 14. juna započeo štrajk fond je prikupio više od 15 miliona dolara a to je novac kojiim se pomaže onim najugroženijim glumcima koji zbog štrajka nemaju prihode.

Taj novac je prikupljen uplatama najvećih glumačkih zvezda. Svaki od njih uplatio je milion dolara u fond a to su uradili Džordž i Amal Kluni, Lusiana i Met Dejmon, Leonardo Dikaprio, Hju Džekmen i Debra-li Furnes, Dvejn Džonson, Nikol Kidman, Dženifer Lopez i Ben Aflek, Rajan Rejnolds i Blejk Lajvli, Džulija Roberts, Arnold Švarceneger, Meril Strip i Opra Vinfri.

Bred Pit prekinuo snimanje filma o Formuli 1 da bi podržao štrajkove u Holivudu

– Industrija zabave je u krizi tako da fond sindikata glumaca trenutno obrađuje 30 puta više zahteva za pomoć nego inače. Samo prošle nedelje primili smo 400 zahteva – izjavio je Kortni B. Vens, predsednik fonda sindikata američkih glumaca, dodajući kako fond postoji kako glumci ne bi izgubili svoje domove, da bi mogli da kupe hranu i lekove svojoj porodici i kako bi platili troškove lečenja.

Vens je podsetio kako je Dvejn Džonson svojom uplatom fondu započeo kampanju finansijske pomoći, odmah su mu se pridružili Meril Strip i Džordž Kluni s uplatama od po milion dolara, posle čega su slijedile uplate ostalih holivudskih zvezda zvezda. Ukupan iznos koji je do sada prikupljen u fond veći je od očekivanog ali se očekuje nastavak uplaćivanja novca od strane najbogatijih glumaca.

Dubler Harisona Forda se zapalio u znak podrške štrajku u Holivudu…

Meril Strip je povodom svoje uplate u fond rekla kako se seća svojih početaka kada je radila kao konobarica, čistačica, kada je bila nezaposlena, a sada je srećna što može da pomognei onima koji se bore protiv Golijata.

Meril Strip/Photo; movie promo

– Čvrsto stojimo zajedno protiv moćnih korporacija koji žele da oduzmu ljudskost i ponos iz naše profesije. Ponosna sam na kolege glumce koji su odmah uplatili finansijska sredstva u fond pomoći – zaključila je slavna osvajačica Oskara.

Kilijan Marfi i Emili Blant napustili premijeru “Openhajmera”, podržali holivudske glumce u štrajku

Kluni je rekao kako su članovi sindikata spremni da se vrate se za sto kako bi postigli dogovor s udruženjem filmskih i tv producenata koji zastupaju najveće filmske kompanije.

Džordž Kluni/Photo: YouTube printscreen

– Do tada, ponosan sam što mogu da podržim sindikat SAG-AFTRA i svoje kolege glumce koji se bore u ovom istorijskom trenutku. Učili smo od ljudi kao što su Bet Dejvis i Džimi Kegni i vreme je da naša generacija nešto uzvrati – nastavio je. – Ne mogu dovoljno da zahvalim Kortniju na njegovoj odlučnosti u udruživanju kako bismo ljudima ublažili deo bola i patnje.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime