Poljski jazz band Ziemia u utorak 3. oktobra u Sprat baru

0
252
Ziemia band, press promo, kisobran.org
Oglasi

Poljski jazz band Ziemia održaće koncert u utorak 3. oktobra u Sprat baru u Cetinsjkoj 15.

BEnd Ziemia je osnovao gitarista Oskar Tomala 2019. godine Bend je počeo da radi na kompozicijama Oskara Tomale i Jakuba Vozika u pripremama za koncertne nastupe, ali je, nažalost, pandemija Covid-19 sprečila ove planove.

Niški jazz/funk bend Falco Spirit promovisao debi album “Traveling Lights”

Tokom perioda izolacije, muzičari su, zatvoreni u svojim domovima, slali slobodno koncipirane pesme jedni drugima, što je rezultiralo albumom “Catastropha”; objavljenim na Bandcamp-u.

Neke od pesama sa ovog albuma predstavljene su u emisiji “Rozmovi Improvizovane” na poljskom radiju Program 2. Od tada bend radi na sopstvenom jeziku improvizacije, što biva primećeno od strane žirija poljskih džez takmičenja.

Ziemia band, press promo, kisobran.org

Ovo je obezbedilo Ziemia plasman u finale  na takmičenjima Blue Note Poznan Competition 2021 i Jazz Juniors Competition 2021 tokom kojih su dobili priliku da nastupe na međunarodnom More&Jazz festivalu u Hrvatskoj. Kao rezultat toga, bend je krenuo na turneju kako bi promovisao svoj debi album, objavljen u julu 2022, pod nazivom “Ziemia Dniem” koji sadrži 7 originalnih kompozicija članova benda.

Ab Re pustio “Aber”… stigao novi album “Serbian Jazz in opposition” benda

U septembru 2022. bend je osvojio Gran pri na Jazz Juniors Competition 2022, a evropska turneja je planirana za 2023, uz podršku Jazzpopolsku fondacije. Bend je gostovao u Poljskoj, Češkoj, Austriji, Mađarskoj i Hrvatskoj.

Koncert u Spratu počinje u 20 časova, a ulaz je donacija.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime