Poliester predstavio synth-pop singl “Break-up call“

0
86
Poliester/ Photo: Promo
Oglasi

Zagrebački bend Poliester objavio je synth-pop singl “Break-up call“ kojim predstavlja svoj autorski rad. Pesma je napisana je i snimljena u martu ove godine, a tematski se bavi raskidom veze.

Poliester je svoju priču započeo 2019. kao cover bend, a u autorske vode zaronili su u jesen 2021. Do sada je pod producentskom palicom Vedrana Kovačića Belog iz zagrebačkog Chicken Sound studija bend snimio pet autorskih pesama.

Uz autorske kompozicije, bend je u proleće 2022. odlučio da snimi dve obrade – pesme “Dreams“ Fleetwood Maca i velikog Coroninog hita “The Rhythm of the Night“.

Članovi sastava bave se muzikom niz godina, a uprkos iskustvu sviranja različitih muzičkih žanrova (jazz, soul, progresiv rock, heavy metal), zajednički su jezik pronašli u synth-popu.

Uprkos primarnom, navedenom stilu, koji se zvukom možda najviše oslanja na 80-e i sastave The Human League, Spandau Ballet i Ultravox u njihovim pjesmama mogu se čuti uticaji i drugih žanrova, što na kraju svakoj pesmi daje posebnu draž.

Članovi benda su: pevačica Ivana Nürnberger, gitarista i pevač Davor Vlahov i basista Dario Pavić.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime