Ničim izazvan pred Arsenal fest opisali sebe u tri reči: Nama smo zabavni

0
130
Ničim izazvan (Priča 2021)/ Photo: AleX
Oglasi

Na Garden stageu prvog dana Arsenal Festa nastupiće momci iz benda Ničim izazvan.

Kako je izgledao taj njihov put i koliko se razlikuje muzika koju su na samom startu planirali da sviraju od ove danas koju stvaraju? Ko je najviše muzički uticao na njih i odgovore na druga mnoga pitanja, ispričali su za sajt Arsenal festa.

– Put je bio razvojni. Kako su prolazile godine tako smo učili i napredovali. Iako nismo baš kao klinci ušli u svet muzike, imali smo tu dečačku radoznalost i glad za ostvarivanjem. Reklo bi se da se nije mnogo promenilo. I dalje smo ista deca. I dalje slušamo manje-više istu muziku kao nekada. Takvu kakvu slušamo i stvaramo.

Šta rade članovi benda kada ne sviraju?
– Idu u teretanu, ali to samo u poslednjih godinu dana. Osetili smo da sa godinama rastu i kilogrami, pa smo kolektivno odlučili da se malo pozabavimo time. Tako da je trening postao naš hobi. Uživamo u tome. Delimo saznanja, iskustva a ponekad i muke.

Ničim izazvan objavili singl “Bad boy” pred rasprodati koncert u Beogradu…

Ko je “Bad Boy” u bendu?
– Refren pesme je: “Ja nisam Bad Boy”. Tako da ga praktično ni nema. Mi smo jedna fina ekipa koja uživa u tome što radi. Mozda u užem krugu dozvolimo sebi poneku ludost, ali zapravo smo Goodfellas.

Ničim izazvan, Arsenal fest

Šta je najluđe što ste doživeli od fanova i da li imate neku anegdotu sa snimanja, putovanja, nastupa… Onakvu, da se nikad ne zaboravi.
– Imamo jedno jako svežu i teško ju je nadmašiti. Na tonskoj probi nam je prišla žena i pitala nas da joj sviramo pesmu ‘’Trideset’’ jer je njenoj ćerki rođendan. Ljubazno smo joj objasnili da se još uvek nameštamo i povezujemo i da nismo spremni. Ona je toliko insistirala, verovatno verujući da joj ne bismo ispunili želju, mašila se novčanika i izvadila novac u želji da nas zakiti i da joj ipak odmah ispunimo želju. Hvala im što nas vole i slušaju, ali nam je ovako bilo jako neprijatno.

U prvim redovima su mahom devojke. Šta mislite da ih privlači – stas ili glas?
– Hahaha. Pa rekli smo da smo krenuli u teretanu. Tako da je sigurno glas, jer stasa nije bilo.

Koja vaša pesma je najomiljenija na koncertima/svirkama i zbog čega mislite da je tako?
– Svaki region, pa čak i svaki grad ima neku svoju omljenu. Pomislili bi ljudi da su to uglavnom “Trideset” i “O tebi” ali nije nužno tako. Očekujemo da u Kragujevcu to bude “Rekla je” jer je i spot za tu pesmu bio snimljen upravo na i oko Arsenal Festa.

Da li se “Tužne devojke najbolje ljube”?
– Provereno da.

Da li ste se i vi “bojali tridesetih”?
– Za muškarce su četrdesete prelomne. Njih smo se i plašili. Više ne.

Da li će “biti bolje za milion godina”?
– Hoće sigurno. Pa ko ih dočeka imaće priliku da uživa u tim sretnim vremenima. Do tada nam ostaje da se volimo i da uživamo u svakom trenutku i svahom dahu, ma koliko ponekad delovalo da je teško.

Kome je posvećena pesma “O tebi” koja je, zasigurno, mnogima jedna od omiljenijih?
– Svaka naša pesma ima za pozadinu stvarnu priču ili osobu. Sigurno da je pesma “O tebi” posvećena nekoj određenoj srećnici koja je bila inspiracija za pesmu koju stvarno mnogi vole.

Nastupićete na Arsenal Festu. Šta publika može da očekuje?
– Biće ludnica. Dolazimo jako usvirani i utrenirani, a što je najbitnije nakon dobrih devet godina pauze. Jako smo se uželeli, a po reakcijama na najave i publika na Arsenalu.

Mama ti je rekla – igraj po pravilima… Bend Ničim izazvan objavio novi singl i spot

Koja muzika će se slušati na putu ka Kragujevcu?
– Od Silvane do Nirvane. Nadamo se da će procentualno vise biti čvrstog i kvalitetnog zvuka i da se bend neće zbog svađe oko izbora muzike raspasti negde u blizini Velike Plane.

Vaših top 5 bendova na ovogodišnjem Arsenalu?
– Brejkersi jer su legende. Dogstar jer je to Kijanu Rivs, Zdravko jer je Čolić i Miki Radojević jer je super-heroj.

Opišite bend Ničim izazvan u tri reči?
– Nama smo zabavni.

Poruka za kraj?
– Nikada nije gotovo.

Izvor: Arsenal fest

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime