Pol Sajmon najavio novi, neobičan muzički projekat “Seven Psalms” koji mu je “došao u snu”

0
243
Pol Sajmon/Photo: r Matthew Straubmuller (imatty35)/wikipedia.org
Oglasi

Pol Sajmon najavio je novi muzički projekat pod nazivom “Seven Psalms”, kompoziciju od sedam stavaka koja bi trebalo da se sluša kao kontinuirano muzičko delo, a ne kao album. Delo u celosti stiže 19. maja, a producirali su ga Sajmon i Kajl Krušam.

Na “Seven Psalms” legendarni kantautor svira razne akustične instrumente, a pridružuje mu se pevačica Ede Brikel, kao i britanski vokalni ansambl VOCES8.

Svi prodaju sve… I Pol Sajmon “utopio” svoj muzički katalog Sony Music Publishingu

Budući da je kompozicija namenjena slušanju kao jedno muzičko delo, Sajmon je neće najavljivati singlovima. Umesto toga je podelio trejler projekta u kojem je otkrio da mu je ideja za muziku došla u snu.

– Dana 15. januara 2019. sanjao sam san u kojem sam čuo: ‘Radiš na komadu koji se zove Seven Psalms’, – prisetio se. – San je bio toliko jak da sam ustao i zapisao ga. Ali nisam imao pojma šta to znači  –rekao je muzičari nastavio:

SAMOKAŽNJAVANJE… Pol Sajmon se obrukao na koncertu, pa uinat svirao pesme koje – ne podnosi

– Postupno bi dolazile informacije. Počeo bih da se budim dva ili tri puta nedeljno između 3:30 i 5:00 ujutro i reči bi dolazile. Zapisao bih ih, a zatim počeo da komponujem.

Zanimljivo je da je Nik Kejv prošle godine takođe objavio ploču koja se zove “Seven Psalms”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime