Home»Muzika»Svi prodaju sve… I Pol Sajmon “utopio” svoj muzički katalog Sony Music Publishingu

Svi prodaju sve… I Pol Sajmon “utopio” svoj muzički katalog Sony Music Publishingu

4
Shares
Pinterest Google+
Pol Sajmon/ Photo: Facebook @paulsimon
Pol Sajmon/ Photo: Facebook @paulsimon

Pol Sajmon prodao je svoj aktuelni katalog pesama Sony Music Publishingu. Tako Sony Music Publishing sada poseduje sva prava na hitove ove muzičke legende, uključujući ‘Bridge Over Troubled Water’, ‘Mrs. Robinson ‘, ‘Still Crazy After All These Years’ itd.

Pesme koje je Sajmon napisao u periodu rada Simona i Garfunkela takođe su uključene u ugovor. Pol Sajmon je tim povodom izjavio:

– Zadovoljan sam što će Sony Music Publishing biti čuvar mojih pesama u narednim decenijama. Karijeru sam započeo u Columbia/Sony Records i čini mi se prirodnim produžetkom da radim i sa izdavačkom stranom.

Bili su prijatelji od 11. godine, a onda nisu mogli očima da se vide… A ipak su napravili jedan od najboljih albuma ikada

Prema Billboardu, 79-godišnji muzičar zaradi godišnje oko 945.000 dolara od streamova, prodaje i radijske reprodukcije svoje kolekcije pesama. Sajmon se povukao s pozornica oproštajnom turnejom 2018. godine, ‘Homeward Bound – The Farewell Tour’, koja je zaključena emotivnim koncertom u Kvinsu u Njujorku. Zahvalivši svojim obožavaocima tom je prilikom na koncertu rekao:

– Više mi se čini sudbina nego slučajnost da bi trebalo da odradim poslednji koncert na poslednjoj turneji u parku Flushing Meadows Corona. Mogao sam da vozim bicikl od kuće do parka za otprilike 20 minuta dok sam bio dete. Ali ovo je oproštaj od oproštaja. Hvala svima, bilo mi je super.

HVALA VAM ZA VOŽNJU… Pol Sajmon završio oproštajnu turneju koncertom u rodnom gradu

Međutim, Sajmon se ipak vratio na pozornicu uživo kako bi zatvorio festival Outside Lands u San Francisku u avgustu 2019. godine.

Hl/Izvor: billboard.com

Previous post

Samo downtempo i bićemo "Dobro"... Dope pop duo Anja Štark predstavio novi video singl

Next post

Otvorena izložba "Transmutacija” Nikole Mihajlovića u Bioskopu Balkan

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.