Podgorička četvorka Vrpca objavila EP kojim poručuje… “Ne spotiči san”

0
82
Vrpca/Photo: Vladimir Zaputović
Oglasi

Crnogorski alt-rock bend Vrpca, poznat po energičnim nastupima i društveno angažovanim tekstovima, nakon singla “Grad” objavljenog krajem maja ove godine, predstavlja nam danas EP “Ne spotiči san” – tri godine nakon njihovog prvog albuma “Oko Sfere” (Stivi Music)

– San ne prestaje, sam život ga inspiriše i napaja – kaže Braco Subotić pevač i tekstopisac Vrpce, benda koji se se od prvog albuma, uz svojevrsnu fuziju žanrova, pre svega oslanja na alt rock.

Vrpca – Ne spotiči san – cover

Njihovo drugo EP izdanje “Ne spotiči san”, nudi nam upravo taj muzički pečat, zdravo isprepletene suštine njihove ideje, bez računice ili lutanja, produbljene, koju u konačnici i nude slušaocu. Izdanje “Ne spotiči san” nosi gitarske distorzije Miloša Pejovića kao i rešenja aranžmana, a tekstove potpisuje Braco Subotić.

Na EP-u podgorička četvorka preispituje koliko živimo ono što sanjamo, šta su naši snovi, da li sebi namećemo okolnosti koje nas ometaju da živimo onako kako želimo.

Vrpca objavila snimak slavljeničkog koncerta održanog u KIC “Budo Tomović”

“Ne spotiči san” je poruka ljudima svih generacija jer nikada nije kasno pronaći sebe i živeti svoj san. Sa druge strane, kako kaže Miloš Pejović, poseban fokus je na mladim ljudima koji treba da se povežu sa energetskim centrom u sebi i žive svoj život koračajući barem približno ka ostvarenju svojih punih potencijala.

Vrpca/Photo: Vladimir Zaputović

EP je sniman u nikšićkom studiju Disorder kod producenta Bojana Dobrilovića, a miks i analogni master je radio Robert Telčer u svom studiju Šamarčina u Vrbasu.

Na EP-u je gostovao kao prateći vokal i na drugoj gitari Dino Kapetanović, dok je gost na jednoj pesmi na modularnim sintovima bio Nemanja Bečanović. Bubnjeve je na svim pesmama snimio Ivan Bakić, a bas gitaru je snimio Danilo Pendo.

Omot je radio dizajner Nikola Kalezić, a autor fotografije je Vladimir Zaputović. Kameru, režiju i scenario za video spot pesme “Grad” potpisuje Petar Radulović.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime