Crnometalna svečanost sredinom oktobra u Zappa Bazi… stižu Ellende, Groza i Servant

0
78
Ellende/Photo: Hangtime agencija promo
Oglasi

Zappa Baza će 15. oktobra (utorak) ugostiti black metalce germanskog porekla u kojem se svi članovi hedlajnera predstavljaju isključivo kroz inicijale: austrijanski Ellende kojem će to biti premijerni nastup u Srbiji i nemačka Groza koju je beogradska publika upoznala na sjajnom koncertu u Atomu u decembru 2022.

Veče će otvoriti takođe nemački Servant.

Hangtime agencija promo

Ellende je crnometalni solo projekat nastao 2011. u Grazu, a iza njega stoji L.G. Godinu kasnije okupio je session/live muzičare oko sebe. “Elend” bi u davnini u nekim delovima Nemačke značilo otprilike “izopćen” u smislu ostrakizma, a danas se može prevesti kao “jadan” ili “mizeran”. Bend je dosad izdao četiri albuma, a najaktuelniji od njih “Ellenbogengesellschaft” iz 2022. promovisaće ovom prilikom u Zappa Bazi. A što se tiče inicijala i članova benda, evo i njih: P.F. (live/studijski bubanj), L.B. (live gitara), D.B. (live gitara), S.L. (live bas) i L.G. (sve ostalo uključujući i dizajn).

Groza je nastala 2016. u bavarskom gradiću Mühldorf am Innu kao solo projekat. Bolji poznavaoci black metal prilika i sveta odmah će povezati ovo ime s Mglinim prvim studijskim albumom iz 2008., a osnivač P.G. ne krije veliki uticaj ovih Poljaka na njegov muzički izraz. Nakon dve godine P.G. je okupio bend oko sebe i ubrzo nakon toga je svetlo dana ugledao njihov album prvenac “Unified in Void” kojeg je izdao AOP Records. Tri godine kasnije za istu izdavačku kuću izdaju album “The Redemptive End”. Ljubitelji bendova kao što su već pomenuta Mgla, UADA, Kanonenfieber ili Gaerea, sigurno će simpatizirati i ove Nemce koji polako, ali sigurno grade svoje ime u svetu black metala, a to je pokazao i njihov prvi nastup u Atomu koji je bio baš, baš dobar, ali i iznenađujuće dobro posećen.
Članovi benda su P.G. na vokalu i gitari, kao i njegov kolega U.A., dok za bubnjevima udara T.H.Z.

Servant je nastao 2021. u Donjoj Saksoniji. Sviraju crni metal po uzoru na braću iz Skandinavije, uz naravno solidnu količinu ličnog “tača”. Već su izdali dva studijska albuma: “Blessed by the Light of a Thousand Stars” iz 2021. i “Aetas Ascensus” iz 2023. Ovo će im biti prvi nastup u Srbiji. Isti će bendovi takođe u organizaciji Hangtimea nastupiti dan ranije u zagrebačkoj Močvari.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 2.400 dinara mogu da se kupe putem Gigstixa. Na dan koncerta će koštati 2800 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime