Pitali ste se koji je najviše uznemirujući horor svih vremena… ovo je odgovor

0
412
Hostel 2005/Photo: screenshot
Oglasi

Među fanovima horora neprestano se raspravlja o tome koji je najviše uznemirujući film svih vremena. Jedan film se ističe na svakom spisku, a iznenađenje je da je objavljen – pre gotovo dve decenije.

Uprkos tome, u jednoj evropskoj zemlji je još uvek zabranjen, a o njegovom nastavku raspravljalo se čak i u britanskom parlamentu.

Mračna gozba za fanove horora… Četiri nove jezive priče u bestseleru “Ako krvari” Stivena Kinga

Ako još ne znate o kojem filmu govorimo, otkrićemo vam da je reč o filmu “Hostel”.

Za one koji ga nisu pogledali, evo kratkog sinopsisa (spoiler alert!).

U želji da uživaju u svemu što Evropa nudi, studenti Pakston i Džoš krenu da istražuju Slovačku, a zatim ih otme i muči misteriozna organizacija.

Zašto su fotke iz horora o Vini Puu postale hit na internetu? Ono što je sigurno – ovaj film nije za decu

Kritičari ga kritikuju zbog preteranih prikaza nasilja i količine krvi, a originalni kraj bio je toliko mračan da je isečen iz filma. Čak i s novim završetkom, “Hostel”” je zbog nasilnog sadržaja zabranjen u Ukrajini. Izazvao je bes stanovnika Slovačke i Češke zbog načina na koji je prikazao istočnu Evropu.

Snima se nova verzija kultnog srpskog horora “Leptirica”…  Priča se dešava u Beogradu i biće još strašnija od originala

Veliki deo negativnih reakcija odnosio se na prikaz nacije kao siromašne i opterećene kriminalom, a članica slovačkog ministarstva kulture Linda Heldikova rekla je da je to štetilo imidžu zemlje u to vreme.

Nerežirani nastavak filma, “Hostel 2” bio je zabranjen u Nemačkoj, a o njemu se raspravljalo i u britanskom parlamentu, gde su zastupnici tvrdili da bi slike iz filma mogle da sesmatraju “nezakonitim”.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime